Teknoloji

Galaxy S7 Android Oreo güncellemesi geri çekildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s7 android oreoSamsung güncellemeleri yavaş sunma konusundaki kötü şöhretinden son derece yavaş biçimde kurtulmaya başlamış gibi görünse de, bu sefer de yeni bir problemle karşı karşıya kalmışa benziyor. Güney Koreli şirket büyük Android güncellemelerini kullanıcılarına sunma konusunda eskisi kadar zaman kaybetmese de, bu hız artışı güncellemelerin dengesini bozmuş gibi görünüyor. Galaxy S7 Android Oreo güncellemesinin yaşanan problemler nedeniyle geri çekilmesi, yeni dönemin de sorunlu olduğunun en güncel örneği niteliğini taşıyor.

Samsung 2016 model Android amiral gemisi için Oreo güncellemesinin dağıtımına kısa süre önce başlamıştı. Ancak güncellemeyi indiren bazı cihaz sahiplerinin telefonlarının sürekli olarak yeniden başlatıldığını ve kullanılamaz hâle geldiğini belirtmesinin ardından Samsung güncellemeyi geri çekti ve dağıtımını durdurdu. Güney Koreli şirket, benzer bir problemi geçtiğimiz aylarda S8 ve S8+ için yayınladığı Android Oreo güncellemesinde de yaşamıştı.

Samsung uzun yıllar boyunca Android güncellemelerini çok yavaş sunduğu için eleştirilmişti. Stagefright fiyaskosunun ardından daha hızlı hareket etme sözü veren şirket, bu sözü de yavaş da olsa yerine getirmeye başlamıştı. Ancak hem S8’de hem de S7’de görülen sorunlar, Samsung’un güncelleme dağıtımında hızlanmasının iyi bir şey olup olmadığının sorgulanmasına neden oluyor.

Samsung Galaxy S7 Android Oreo güncellemesinin ne zaman tekrar dağıtıma çıkacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER