Teknoloji

Yeni sızıntı Samsung Galaxy S24 serisinin renk ve depolama alanı seçeneklerine ışık tutuyor

samsung galaxy s24 ultra

Samsung Galaxy S24 serisinin önümüzdeki yılın ilk ayında en üst seviye özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. S24 Ultra modelinde sadece Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin tercih edileceği, S24 ve S24+’ın ise bazı bölgelerde Exynos 2400 ile satılacağı da uzun süredir konuşuluyor. Seriyle ilgili sızıntıların en yenisi, renk ve depolama alanı seçeneklerine kapsamlı bir bakış atmayı sağlıyor.

Sızıntıya göre, S24 modelinde RAM kapasitesi 8 GB, depolama alanı ise 128 veya 256 GB olacak. Renk seçenekleri ise gri, siyah, mor ve sarı olarak sıralanacak. S24+ modelinde de renk seçenekleri değişmeyecek. Ancak RAM kapasitesi 12 GB’a çıkacak ve depolama alanı seçenekleri de 256 ve 512 GB olarak güncellenecek.

Serinin amiral gemisi S24 Ultra’da da RAM kapasitesi 12 GB olacak. Depolama alanı içinse 256 ve 512 GB’ın yanına 1 TB seçeneği eklenecek. Renk seçenekleri de diğer iki modelle aynı olacak. Ancak Samsung’un kendi çevrimiçi mağazasına özel olarak bazı renk seçenekleri sunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Daha önceki sızıntılara göre, Galaxy S24 Ultra’da ana kamera görevini 200 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 50 megapiksel 5x telefoto kamera ve 10 megapiksel 10x telefoto kamera da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Galaxy S24 serisi gelişmiş yapay zekâ özellikleriyle gelecek

S24 serisinin 17 Ocak’ta resmiyet kazanması bekleniyor. Seride Samsung’un bir süre önce duyurduğu Gauss AI yazılımının üstüne inşa edilmiş çok sayıda yapay zekâ özelliğinin bulunması öngörülüyor. Üretici yapay zekâ ile hazırlanan duvar kağıtları, metin oluşturma ve gerçek zamanlı çeviri beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy S24’ün ABD’deki başlangıç fiyatının 799 dolar olacağı söyleniyor. S24+’ın 999 dolar, S24 Ultra’nın ise 1119 dolar başlangıç fiyatıyla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER