ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy S24 Serisi ile ilgili en son sızıntılar: Titanyum malzeme, düz ekran

galaxy s24 ultra

Samsung’un her yıl merakla beklenen amiral gemisi Galaxy S serisinin yeni üyeleri arasında yer alacak olan Galaxy S24 ve S24 Ultra hakkında önemli sızıntılar var. Bu yıl da geleneği bozmayan Samsung, sızıntılarla gündeme gelmiş durumda bulunuyor.

İlk olarak Windows Report, Galaxy S24 Ultra’nın yeni gelecek düz ekran tasarımını içeren resmi Samsung görüntülerini paylaştı. Bu görüntüler, daha önce Twitter / X kullanıcısı David Martin tarafından paylaşılan ve yeni S24 Ultra’nın elde edilen görüntülerini doğrulayan bilgileri içeriyor.

Bu sızıntılar, Galaxy S24 Ultra’nın daha keskin ekran kenarlarına ve yeni bir gri renk seçeneğine sahip olacağını gösteriyor. Bu, Samsung’un tasarım anlayışında belirgin bir değişikliğe işaret ediyor ve önceki Galaxy S23 modelinde yapılan değişikliklere benzer bir yaklaşımı ortaya koyuyor.

Samsung, yeni cihazlarında Gauss modelini kullanarak geliştirdiği yerleşik üretici AI yazılımını sunmayı planlıyor. Bu yazılım, mesajlaşma uygulamalarını gerçek zamanlı ve birçok dilde çevirebilecek. Ek olarak, Qualcomm AI motoru tarafından desteklenen yeni bir AI destekli “Zoom Anyplace” kamera çerçeveleme özelliği tanıtıldı. Bu özellik, gelecekteki bir cihazda kullanıma sunulacak.

galaxy s24

Galaxy S24 serisinde Snapdragon 8 Gen 3 varlığı ile ilgili yeni bulgular

Android Authority‘nin bulgularına göre FCC, S24 serisinin işlemci ve modem özellikleri hakkında önemli bilgiler yayınladı. Bu bilgiler, S24, S24 Plus ve S24 Ultra’nın Smart Transit işlevselliğine sahip Qualcomm modemlerle donatıldığını gösteriyor. Bu da, ABD’deki her S24 modelinin yeni nesil AI yetenekli Snapdragon 8 Gen 3 çiplerle donatılacağı anlamına geliyor. Ancak, standart S24’ün uluslararası versiyonlarının Samsung’un kendi Exynos işlemci ve modemleriyle gelme ihtimali hala mevcut.

S24 Ultra modelinin daha düz bir ekran, daha hızlı işlemci, titanyum çerçeve, yükseltilmiş 50MP 5x telefoto kamera, geliştirilmiş buhar odası soğutma ve Wi-Fi 7 gibi özelliklere sahip olması bekleniyor. Windows Report tarafından sızdırılan diğer özellikler, yeni telefonun önceki S23 Ultra modeline benzer özellikler taşıdığını gösteriyor. 6.8 inç Quad-HD ekran, 120Hz yenileme hızı, benzer depolama seçenekleri, 12GB RAM ve 5,000mAh pil kapasitesi gibi özellikler bu modelde korunacak gibi görünüyor.

galaxy s24

Öte yandan, standart Galaxy S24 ve S24 Plus modelleri, tasarım açısından önceki S23 modellerine benzerlik gösterse de, oniks siyah, mermer gri, kobalt menekşe ve amber sarısı gibi yeni renk seçeneklerine sahip olacak. Önceki detaylarla uyumlu olan yeni sızıntılar, S24 Plus’ın daha büyük 6.7 inç Quad-HD ekran, daha büyük 4,900mAh pil ve daha fazla RAM (12GB) gibi özelliklere sahip olacağını gösteriyor. Ancak, standart S24, ekran boyutu ve pil kapasitesi açısından sadece küçük iyileştirmelere (6.2 inç ekran ve 4,000mAh pil) sahip olacak.

Samsung, bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü Galaxy S23 akıllı telefon serisinin halefini henüz resmi olarak duyurmadı. Ancak sızıntılar doğruysa ve geçmişte olduğu gibi, bu telefonların Samsung’un bir sonraki Unpacked etkinliğinde erken bir tarihte duyurulması bekleniyor. Bu yeni amiral gemisi serisinin, teknoloji dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

Video: Samsung Galaxy S23 FE incelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER