Teknoloji

Samsung Galaxy S24 Serisi 7 yıl boyunca Android güncellemelerini alacak

galaxy s24 samsung galaxy S25

Akıllı telefon piyasasının liderlerinden Samsung, bir dizi sızıntının ardından yeni ürün ailesi Galaxy S24 serisini resmen tanıttı. Bu yeni serinin en dikkat çekici özelliği, beklendiği üzere, kullanıcılara tam 7 yıl boyunca hem Android işletim sistemi yükseltmesi hem de Android güvenlik güncellemesi vaat etmesi oldu.

Samsung Galaxy S24 Serisinin öne çıkan özellikleri

Bu müjde, Samsung’un akıllı telefonlarının ömrünü önemli ölçüde artıracağa benziyor ve güncelleme desteği konusunda zaten başarılı bir geçmişe sahip olan firma, bu yeni taahhüdüyle adeta sektördeki güncelleme standartlarını yeniden tanımlıyor. Şirket tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde: “Amiral gemimiz, Samsung’un ürün yaşam döngüsünü uzatma konusundaki taahhüdünü pekiştiriyor. Galaxy S24, kullanıcıların optimize edilmiş performansını daha uzun süre güvenilir bir şekilde deneyimlemelerini sağlamak için hem 7 nesil işletim sistemi yükseltmesi hem de 7 yıl güvenlik güncellemesi alacak.”

Yeni serinin teknik özellikleri ise şöyle sıralanıyor: Galaxy S24, kompakt bir tasarıma sahip 6,2 inç FHD+ 120 Hz tazeleme oranlı, 2.600 nit parlaklık sunan Dynamic AMOLED 2X ekran, 8 GB RAM ve 128/256 GB dahili depolama alanı ile geliyor. Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi 6E desteği sunan cihaz, 4.000 mAh kapasiteli pil ile geliyor ve yüzde 50 şarja sadece 30 dakika içinde ulaşabiliyor. Selfie kamerası 12 megapiksel çözünürlüğünde. Üçlü arka kamera düzeneği ise 12 megapiksel ultra geniş açı, 50 megapiksel ana ve 10 megapiksel telefoto sensörlerden oluşuyor. 30x Space Zoom kapasitesine sahip cihaz, ayrıca 8K video çekim yeteneği ile geliyor. IP68 sertifikası ve Armor Aluminum 2.0 gövdeye sahip telefon, pazarlara bağlı olarak Samsung Exynos 2400 veya Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy işlemci seçenekleri ile sunulacak.

Bu serinin daha büyük ekranlı ve üst düzey özelliklerle donatılmış modeli olan Galaxy S24 Plus, 6,7 inç QHD+ ekrana sahip ve aynı tazeleme oranı ve parlaklık değerlerini taşıyor. 12 GB RAM ve 256/512 GB depolama seçenekleri sunan Plus modeli, 4.900 mAh pil kapasitesine ve gelişmiş kamera özelliklerine sahip.

En etkileyici model olan Galaxy S24 Ultra ise 6,8 inç QHD+ ekrana, 12 GB RAM’e ve yüksek depolama seçeneklerine sahip. 5.000 mAh pil, Wi-Fi 7 desteği, dörtlü kamera sistemi ve S-Pen entegrasyonu gibi premium özelliklerle dikkat çekiyor. 200 megapiksel ana kameranın yanı sıra, gelişmiş telefoto lensler ve 100x Space Zoom özellikleri fotograf ve video tutkunlarını heyecanlandırıyor.

Instagram’da orijinal kalitede içerik paylaşımı özelliğinin de bulunduğu bu yeni seride, yapay zeka destekli araçlarla düzenlenen görsellerin ayırt edilebilmesi için bir filigran da kullanılacak. Türkiye pazarında Galaxy S24’ün fiyatı 39.999 TL olarak belirlenirken, Galaxy S24 Plus modeli için 46.499 TL, Galaxy S24 Ultra için ise 73.999 TL başlangıç fiyatı kullanılıyor. Galaxy S24 Ultra modelinde Snapdragon 8 Gen 3 işlemci kullanılırken, diğer modellerde Samsung’un kendi geliştirdiği Exynos 2400 işlemci tercih edildiği belirtiliyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER