Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinin kamera yeteneklerini Instagram ve Snapchat’e açıyor

galaxy s24

Sosyal medya uygulamaları genellikle kendi kamera araçlarını sunuyor. Ancak bu araçlar genellikle birkaç çekim seçeneğiyle sınırlı kalıyor. Bu sıkıntının farkında olan Samsung, sosyal medya deneyimini geliştirmek için yeni Galaxy S24 serisinin kamera özelliklerini Instagram ve Snapchat’e açıyor.

Samsung’un yeni amiral gemisi S24 Ultra’ya sahip olan Instagram ve Snapchat kullanıcıları, şirketin “Super HDR” özelliğinden ve “Nightography” deneyiminden uygulama içi kamerada da faydalanabilecek. Video sabitleme özelliğinin telefonun ana kamera ayarları içinden aktive edilmesinin gerektiğini belirtmekte fayda var.

Samsung ve Instagram’ın iş birliğinin Snapchat’e kıyasla daha kapsamlı olduğu söylenebilir. Bu iş birliği kapsamında cihazlara özel geliştirilmiş düzenleme, yükleme ve görüntüleme deneyimleri sunuluyor. Bunlar arasında doğrudan hareketli fotoğraflarla Instagram Hikayeleri oluşturma özelliği de bulunuyor.

Galaxy S24 serisiyle Instagram’da HDR fotoğraf desteği dönemi başlıyor

Super HDR yetenekleriyle gelen Galaxy S24 serisi Instagram’da HDR fotoğraf desteğini alan ilk cihazlar oldu. Yakın gelecekte bu canlı görüntü formatının çok daha fazla uygulama tarafından desteklenmesi bekleniyor.

Galaxy S24 serisinin kamera sistemlerinde yeni yapay zekâ yeteneklerinin büyük rol oynaması nedeniyle Samsung’un yerel kamera entegrasyonunu en popüler iki sosyal medya platformuna taşımasının şaşırtıcı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER