Teknoloji

Galaxy S21 Ultra’da sunulan S Pen desteğiyle ilgili bilmeniz gerekenler

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen

Samsung geçtiğimiz perşembe günü en son amiral gemisi Android telefonlarını; Galaxy S21 ailesini tanıttı ve ön siparişe sundu. Bu yıl Samsung, amiral gemilerinde kapsamlı bir tasarım değişikliği, daha iyi kameralar, daha hızlı dahili özellikler ve bir dizi yeni yazılım özelliği sunuyor. Ancak en dikkat çekici güncellemelerden biri, şimdiye kadar Galaxy Note ailesiyle sınırlı olan ve serinin ilk üyesi piyasaya sürüldüğünden bu yana onun ayırt edici özelliği S Pen desteğinin gelişi oldu. Galaxy S21 serisinde S Pen desteği hangi cihazda mevcut ve nasıl kullanılıyor? Sorunun cevabı bu yazıda yer alıyor.

Galaxy S21 serisinde S Pen desteği var. Ne var ki, bu destek sınırlı ve ek maliyet gerektiriyor. Normal Galaxy S21 veya Galaxy S21 + ile değil, sadece Galaxy S21 Ultra S Pen girişini desteklemek için gerekli donanımla birlikte geliyor. Ve Galaxy Note ailesinden farklı olarak, Galaxy S21 Ultra’da S-Pen’i barındıracak bir yerleştirme yuvası yok. Neyse ki Samsung, aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz S-Pen’i muhafaza etmek için özel bir yuvaya sahip kılıf satıyor:

galaxy s21 ultra s pen kılıf

Samsung’un Galaxy S21 Ultra için ayrı olarak sattığı S Pen, Galaxy Note serisi telefonların içine yerleştirilen kalemden biraz daha büyük boyutlara sahip. Samsung, S Pen Pro’yu yurt dışında 40 dolara satıyor. Türkiye fiyatını ise henüz görmedik. Bu arada yukarıda fotoğrafı yer alan kılıfın fiyatı 70 dolar ve bu kılıf özel S Pen kalemiyle birlikte geliyor. Bu tepesinde tükenmez kalemlerde gördüğümüz ileri geri hareket eden mekanizma yok. Ne de olsa tepesine bastırıp yuvasından çıkarmanız gerekmiyor.

S21 Ultra’ya özel S Pen’in tasarımı değişse de, temel işlevler aynı şekilde korunuyor. Ne var ki, önemli bir eksiklik var; o da Bluetooth desteği. Bu nedenle kalemi S21 Ultra’yı uzaktan kumanda etmek için kullanamıyorsunuz. Yani, elinizde S Pen’i tutarak havada gerçekleştirdiğiniz bazı hareketlerin kullanımı söz konusu değil.

galaxy s21 ultra s pen
Galaxy S21 Ultra için opsiyonel olarak sunulan S Pen.

Ne var ki, iyi tarafından bakacak olursak, Samsung çok yakında S Pen Pro adını verdiği güncellenmiş bir kapasitif ekran kalemi daha çıkaracak. Bu kalem Bluetooth desteğine sahip olacak, böylelikle havada yapılan komutlar da desteklenecek. Aynı zamanda normal S Pen’den daha büyük olacak. Bu arada eğer elinizde Galaxy Note 20 veya bunun gibi bir kalem destekli cihazdan kalan fazladan S Pen varsa, bunu Galaxy S21 Ultra ile kullanabilir ve tüm özelliklerden yararlanabilirsiniz.

galaxy s21 ultra s pen pro

S Pen kapasitif ekran kalemi desteğine ek olarak Galaxy S21 Ultra modeli, gelişmiş kablosuz bağlantı için 6 GHz spektrumundan yararlanan WiFi 6E desteği gibi birkaç ekstra özellik ile birlikte geliyor. Ayrıca arkada iki telefoto kamera (bunlardan biri 10X hibrit yakınlaştırma sunan bir periskop sistemine dayanır) ve UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojisi için sunulan destek de bu telefonu serideki diğer modellerden ayırıyor ve 16 bin TL civarında bir ödeme yapmayı biraz daha değecek hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER