Teknoloji

Samsung Galaxy S20 FE tanıtıldı: S20 serisinin en iyi özellikleri daha uygun fiyata geliyor

galaxy s20 fe

Bir süredir sızıntılarını gördüğümüz yeni Samsung telefonu Galaxy S20 Fan Edition tanıtıldı. Galaxy S20 FE ile birlikte Samsung özellikle genç kullanıcı kitlesini hedefliyor. Kompakt gövdesi, kaliteli malzemeleri ve farklı renk seçenekleri bunu açık şekilde ortaya koyuyor.

Galaxy S20 FE, Note 20’de kullanılan malzemeleri taşıyan bir telefon. Ön tarafta düz Gorilla Glass 3 ekran camı bulunurken kenarlarda 6000 serisi alüminyum kullanılıyor. Arka yüzü ise güçlendirilmiş polikarbon ile kaplı. Telefon IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğini de bünyesinde barındırıyor. İki hoparlörü, USB-C portu bulunan telefonda 3.5mm kulaklık jakı yer almıyor. Telefonun Bulut Lacivert, Bulut Kırmızı, Bulut Lavanta, Bulut Nane Yeşili, Bulut Beyaz ve Bulut Turuncu olmak üzere altı farklı renk seçeneği bulunuyor. Renklerin piyasadaki varlığı ülkeden ülkeye değişiklik gösterecek.

S20 FE’nin 6.5 inç ekranı 1080 x 2400 piksel çözünürlük ve 405ppi piksel yoğunluğu sunuyor. S20 serisiyle birlikte ilk kez gördüğümüz 120 Hz yenileme hızı bu ekranda da mevcut. Aynı zamanda HDR10+ desteği de yüksek bir görsel deneyim vadediyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu da güvenlik tarafında ekranın sunduğu özelliklerden biri olarak nitelendirilebilir. Ekranın üst kısmında selfie kamera deliği var, yani karşımızda Samsung’un Sonsuz O adını verdiği ekran türü var. S20 ailesinin diğer üyeleri gibi kavisli bir ekranın bulunmadığını da belirtelim.

Exynos 990 işlemci var

İçerideki donanım bileşenlerine baktığımızda, S20 FE’nin Türkiye’de satılan versiyonunda Exynos 990 işlemcinin bulunduğunu görüyoruz. 7nm tabanlı bu işlemci sekiz çekirdeğe sahip. Türkiye’de satılacak versiyonda 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza yer alacak. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını 1 TB’ye kadar genişletmek mümkün. 4500 mAh kapasiteli pili 25W hızlı şarj desteğini sunuyor. Bununla birlikte kutudan 15W şarj adaptörü çıkacak. Arkası cam olmasa da, tıpkı Note 20 gibi kablosuz şarj desteği var. Üstelik 15W hızlı kablosuz şarj destekleniyor. Samsung’un Wireless Power Share adını verdiği ters kablosuz şarj da mevcut.

Yazılım tarafında ise Android 10 ve bunun üzerinde One UI 2.5 kullanıcı arayüzünü görüyoruz. Samsung’un Bixby, Samsung Health, Samsung DeX, SmartThings, Samsung Global Goals gibi uygulamaları ve servisleri telefonda yüklü olarak gelecek. Aynı zamanda Google’ın mobil uygulamaları ve servisleri de S20 FE’de bulunuyor.

Galaxy S20 FE kamera özellikleri

Kamera tarafında da Samsung Galaxy S20 FE kullanıcıların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor. Arka tarafta üç adet kamera var. 12 megapiksel, f/1.8 diyafram ve optik görüntü sabitleme özellikli ana kameranın yanında 12 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksel, f/2.4 telefoto kamera var. 3 kat optik yakınlaştırma ve 30 kat Space Zoom desteği de bulunuyor. Öndeki selfie kamerası ise 32 megapiksel çözünürlük ve f/2.2 diyafram gibi başlıca değerlere sahip. Samsung’un Tek Çekim ve Pro Video gibi bu yılki üst sınıf telefonlarında gördüğümüz fotoğraf ve video çekim modları da eksiksiz şekilde bulunuyor. En fazla 4K/60fps video çekim yeteneğinin de var olduğunu belirtelim.

Galaxy S20 FE Türkiye fiyatı

Samsung Galaxy S20 FE için 6499 TL’lik KDV dahil satış fiyatı belirlendi. Galaxy S20 FE için ön siparişler 23 Eylül 2020 saat 18.00’den itibaren Samsung Online Mağazası (shop.samsung.com/tr) üzerinden başlıyor. 23 Eylül 2020 ile 22 Ekim 2020 23.59 tarihleri arasında Galaxy S20 FE için ön sipariş veren tüketiciler, isterlerse “eskiyi götür, yeniyi getir” kampanyasından da faydalanabilecek ya da Galaxy Buds+’a hediye olarak sahip olabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER