İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy S10e İncelemesi

galaxy s10e inceleme

Samsung Galaxy S10e
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Samsung bu yıl Galaxy S serisi amiral gemisi telefonlarını üçledi. Geçen son birkaç yıldır biri daha büyük ekranlı iki telefon görüyorduk. Bu yıl ise seriye daha küçük ekranlı Galaxy S10e eklendi. Gittikçe büyüyen ve genel kabul gören akıllı telefonların dünyasında daha kompakt, cebinde ve elinde rahatlıkla taşıyabileceği bir cihaz arayan, ancak performanstan ödün vermek de istemeyenleri Samsung, Galaxy S10e ile kucaklamak istiyor. Üstelik bunu da diğer modellere göre daha ucuz bir fiyatla yapıyor. 5499 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla kısa süre önce Türkiye’de satışa çıkan S10e kullanıcılarına neler sunuyor? Samsung Galaxy S10e inceleme yazısında bu sorunun cevaplarını veriyoruz.

Galaxy S10e inceleme: Tasarım

Son yıllarda Samsung’un amiral gemisi telefonlarında kavisli ekran görmeye alışmıştık. Galaxy S10e bu açıdan bir sıra dışılık oluşturuyor. 2016 model Galaxy S7’den bu yana ilk kez üst sınıf bir Samsung telefonunda düz ekran görüyoruz. Aslına bakarsanız, kullanım açısından bu kararın olumsuz bir yansıması yok. Son yıllarda Samsung’un kullandığı kavisli ekran işlevsellikten çok bir tasarım unsuru hâline gelmişti ve cihazı biraz daha çekici göstermeye yarıyordu. İşlevsellik konusunda Galaxy S10 ve S10+ gibi kavisli ekrana sahip cihazların barındırdıkları, S10e’de de mevcut. Ona daha sonra değineceğiz.

galaxy s10e inceleme

Düz ekran barındırıyor olsa da, Galaxy S10e’nin şık bir telefon olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak şıklıktan da öte, bu telefon kullanıcılarını kompakt boyutları ve avuç içine rahatlıkla oturmasıyla etkileyecektir. İster büyük, ister küçük ellere sahip olun. Galaxy S10e’yi rahatlıkla kullanacaksınız. Rastladığımız bazı incelemelerde ve yorumlarda küçük ekranın klavyeyi kullanmayı zorlaştırdığı söyleniyor. Ne var ki, biz Galaxy S10e’yi deneyimlediğimiz süre boyunca sanal klavyeyi kullanırken herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Telefonun ince ve kavisli kenar çerçevesi ve kenarlara doğru kavis yaparak giden arka yüzü de Galaxy S10e’nin tutuşunu ve kullanımını kolaylaştırıyor. Telefonu tek elle tutarken ekranın büyük bölümüne rahatlıkla erişebilirsiniz.

Samsung’un akıllı telefonlarının büyük kısmında tercih ettiği cam ve metal birleşimi tasarımı Galaxy S10e’de de görüyoruz. Malzeme kalitesi ve değerli cihaz hissi bakımından S10e, daha büyük kardeşlerinden geride kalmıyor. Telefonun cam yüzeyinin yeterli bir sürtünmesi var, bu da telefonun kullanım esnasında elinizden kayıp gitmesini önlüyor. Telefonun arkası düz, kenarlara doğru hafif kavis yaparak iniyor. Köşeler de telefonu kavisli yapısına uyuyor. Sonuç olarak elimizde kompakt ve şirin görünümlü bir cihaz var.

galaxy s10e inceleme

Galaxy S10e de S10 serisinin diğer üyeleri gibi suya ve toza karşı dayanıklı. Ekranı kaplayan cam ise Corning yapımı Gorilla Glass 5. Samsung, telefonun üstüne kutusuna koymadan önce bir ekran koruyucu film yerleştirmiş. Böylelikle ekranı çizilmelere karşı korumak için ek maliyete girmeden, kendiliğinden korumayı elde ediyorsunuz. Ne var ki, bu koruma bir süre sonra çizilecekmiş gibi görünüyor. Bir süre sonra yeni bir koruyucu ile değiştirmek isteyebilirsiniz. Her ne olursa olsun, telefonun ekran camının daha kutudan çıkar çıkmaz korunacak olması güzel.

Ekran camından ekrana geçelim. Galaxy S10e’de 5.8 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip ekran yer alıyor. Ekran, telefonun köşelerine uyumlu biçimde kavis yaparak telefona biraz daha hoş bir hava katıyor. Bu ekranın etrafını, serinin diğer üyelerininkine oranla daha kalın, ancak yine de ince olarak nitelendirebileceğimiz bir çerçeve sarıyor. Ekranın alt kenarındaki çerçeve alanı diğerlerine göre biraz daha kalın. Üstte ise ahize hoparlörü küçük bölüme yerleştirilmiş. Selfie kamerası ise, diğer üyelerde olduğu gibi ekranın içine yerleştirilmiş. Ekranın sağ üst köşesinde gördüğünüz küçük kamera deliği başlangıçta biraz garip gelebilir. Ancak zaman geçtikçe buna alışacağınızı söyleyebiliriz. Samsung da bu deliğin dikkat çekmemesi için genel olarak üst kısmı koyu tonlarda olan duvar kağıtları kullanıyor. Üstelik bazı ilginç Galaxy S10 duvar kağıtları da kamera deliğinin rahatsız edici olmasının önüne geçiyor. Bu arada Samsung, bu kamera deliğini biraz daha ilginç gösterecek bazı yazılım detaylarına da başvuruyor. Örneğin ekran kilidini yüzünüzle açarken kamera deliğinin etrafında halka biçiminde bir animasyon görülüyor.

Galaxy S10e’nin alt kenarında USB-C portu mevcut. 3.5mm kulaklık jakını görmek de birçok kullanıcıyı memnun edecektir. Ayrıca mikrofon ve hoparlör de alt kenarda mevcut. Alt kenardakine ek olarak, ahize hoparlörü ızgarasına yerleştirilmiş ikinci bir hoparlör daha bulunuyor. Ses konusuna bir sonraki bölümde daha detaylı biçimde değineceğiz. Üst kenarda ikinci mikrofon ile nanoSIM ve microSD kart tepsisi bulunuyor. Sol kenarda ses tuşları ve meşhur Bixby tuşu yer alıyor. Sağ kenarda ise parmak izi okuyuculu güç butonunu görüyoruz. Daha önce Samsung, parmak izi okuyucusunu arkaya yerleştirmeyi tercih ediyordu. Hatta ilk seçimleri çok tartışılmıştı. Galaxy S10 ve S10+ modellerinde ekran içi parmak izi okuyucusu kullanan şirket, S10e’de buna yer vermiyor. Ancak arka tarafı diğer modellerle uyumlu tutmak için, parmak izi okuyucusunu kenara yerleştirmiş.

Samsung’un bu kararı çok da boş olmamış. Parmak izi okuyucusu için ayrılmış alan yeteri kadar geniş. Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, parmak izi okuyucusu baş parmağınızın rahatlıkla temas edeceği bir noktada ve bu sayede rahatlıkla kullanılıyor. Sol elini kullananlar için, işaret parmağın buraya temas etmesi biraz zahmet istiyor. Yine de, diğer elinizin işaret parmağını da ekleyerek ondan yardım alabilirsiniz. Bu arada parmak izi okuyucusu üzerinde parmağınızı aşağı doğru sürükleyerek bildirim tepsisine erişmeniz mümkün. Bunu Ayarlar’dan açmanız gerekiyor.

Parmak izi okuyucusu hızlı çalışıyor. Genel olarak performansını iyi bulduğumuzu ve rahatlıkla kullandığımızı belirtmeliyiz. Parmak izi okuyucusunu pratik bulmayanlar için Samsung, yüz tanıma özelliğini de sunuyor. Ancak daha önce Galaxy S ve Note serisi modellerde gördüğümüz iris tarama veya akıllı tarama gibi daha karmaşık ve güvenli bir teknoloji yok. Yüzün iki boyutlu resmi yardımıyla bir kimlik doğrulaması yapılıyor. Sonuç olarak, yüz tanıma parmak izi okuyucusuna göre daha pratik, ancak daha az güvenli. Yüz tanımanın da hızlı şekilde çalıştığını ve ekran kilidini hızlı şekilde aşmaya çalıştığını belirtelim.

Arka tarafa geçecek olursak; S10 ve S10+ modellerindeki üç kameranın yerine burada iki adet kamera görüyoruz. Bu kameralar yatay eksende sıralanıyor. Flaş da bu kameraların yanında bulunuyor. Dışa doğru hafif çıkıntı yaparak yerleşmiş bu kamera sistemi ortalanmış. Biraz altında ise Samsung logosunu görüyoruz.

Galaxy S10e inceleme: Donanım, Performans ve Pil

Galaxy S10e’nin ekranıyla ilgili olarak bir öncek bölümde biraz detay verdik. 5.8 inçlik, sağ üst köşesinde delik barındıran ekran, 1080 x 2280 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da 438 ppi gibi bir piksel yoğunluğuna karşılık geliyor. S10 ve S10+ modellerinde daha yüksek çözünürlüklü ekranlar var. Eğer yan yana koyup karşılaştırma yaparsanız, onların ekranlarının daha keskin olduğunu fark edebilirsiniz. Ancak Galaxy S10e’nin daha küçük alanlı ekranında 1080p çözünürlük de fazlasıyla yeterli. Yazılar ve grafikler keskin, kullanıcı arayüzü ve diğer içerikler gayet net ve temiz görünüyor.

Samsung, daha büyük ekranlarda yer verdiği teknolojileri S10e’nin ekranına da yerleştirmiş. Bu ekran da Dynamic AMOLED teknolojisine sahip. Derin siyahları, canlı renkleriyle hem kullanıcı arayüzü, hem fotoğraflar hem de videolar etkileyici görsellikte sunuluyor. HDR10+ desteği de ekranın önemli artılarından bir tanesi. YouTube’daki bazı HDR videolarıyla test ettiğimiz zaman bu teknolojinin farkını görüyoruz. Ekran karanlık sahnelerde bile detayları seçmemize yardımcı oluyor. AMOLED teknolojisi dışarıda, parlak ışık altında da ekranın rahat bir şekilde görünmesine yardımcı oluyor. Öte yandan S10e’nin ekranı mavi ışık salınımını yüzde 42 oranında azaltıyor. Bu da gece vakti S10e’yi kullanırken uykunuzun kaçmasını engelleyecektir, gözleriniz daha az yorulacaktır.

Galaxy S10e, S10 ve S10+’tan daha ucuz olsa da, onlardaki gücü bünyesinde barındıran bir akıllı telefon. Türkiye’de satılan S10e’de Samsung tasarımı, sekiz çekirdekli 8nm Exynos 9820 Octa işlemci bulunuyor. Bu yonga set Mali-G76 MP12 GPU’yu da barındırıyor. ABD ve bazı ülkelerde ise 7nm tabanlı Snapdragon 855’in bulunduğunu biliyoruz. Galaxy S10e’nin 8 GB RAM/256 GB dahili hafıza ve 6 GB RAM/128 GB dahili hafıza özellikli paketleri mevcut. Bizim elimizde ikincisi bulunuyor.

8nm tabanlı Exynos işlemcinin performans tarafında Snapdragon 855’ten geri kalmayacağını benchmark testleri gösteriyor. AnTuTu Benchmark testinde elimizdeki S10e, elde ettiği 330 binin üzerindeki puan ile sıralamanın en başına yerleşti. Böylelikle Snapdragon 855’li örneklerle gerçekleştirilen benchmark testlerini de geçmiş oldu. GeekBench 4’te de benzer sonuçlar çıktı ve S10e güçlü olduğunu gösterdi.

Galaxy S10e, gerçekten de bir amiral gemisi telefona yakışan performansı sunuyor. Telefon sadece günlük işleri değil, fotoğraf veya video düzenleme ve benzeri daha karmaşık işleri gerçekleştirmek için de yeterli güce sahip. Kullanıcı arayüzü içinde gezinti çok akıcı ve hızlı, herhangi bir takılma veya yavaşlama gözlemlemedik. Oyun konusunda da S10e epey güçlü. PUBG ve benzeri yüksek profilli oyunları, en yüksek ayarlarında akıcı biçimde oynayabilirsiniz. Isınma konusuna gelirsek, oyun oynarken veya video izlerken bir süre sonra cihazın ısındığını fark edeceksiniz. Ancak sıcaklık çok rahatsız edici seviyelere çıkmıyor. Makul sınırlar içinde kalmayı başarıyor.

Samsung Galaxy S10e’de 3100 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu kapasitenin son zamanlarda Android telefonlarda gördüğümüz ortalama kapasitenin biraz altında kaldığını söylememiz gerekiyor. Güçlü ekranı ve işlemcisi pilin normale göre biraz daha hızlı biçimde tükenmesine neden oluyor. Normal yoğunluklu kullanımda Samsung Galaxy S10e’nin pili sabahtan akşama bir günü anca çıkaracak bir performans ortaya koyuyor. Öğleden önce saat 11 gibi yüzde 100 dolulukla fişten çektiğimiz Galaxy S10e’de, gece 12’ye geldiğimizde yüzde 10’un altında bir güç kalmıştı. Bu zaman zarfında fotoğraf veya video çekimi, internette gezinme, oyun oynama ve benzeri işlevleri yoğun biçimde gerçekleştirdik. Eğer bir yere seyahate gidecekseniz, şarj adaptörünüzü ve kablonuzu mutlaka yanınıza alın.

Samsung, S10 ve S10+’ta yer verdiği şarj teknolojilerini S10e’den de eksik etmemiş. Bu telefon da hızlı şarj ve hızlı kablosuz şarj desteğine sahip. Kutudan çıkan hızlı şarj adaptörü iyi bir performans sergiliyor. Telefon yüzde 0’dan 100’e 80 dakika gibi bir sürede ulaşıyor. Yarım saatte de yüzde 50’ye yakın bir doluluğa ulaşılıyor. Samsung’un Wireless PowerShare özelliği de var. Yani S10e ile başka telefonları ya da Samsung’un Galaxy Watch Active veya Galaxy Buds gibi aksesuarlarını S10e ile şarj edebilirsiniz. Bunun için cihazları telefonun arkasına temas ettirmeniz yeterli. Şarj işlemi bir telefon için hızlı sayılmaz, ancak saat ve kulaklık için pratik olabilir. Öte yandan Samsung, bu özelliğin etkinleştirme işlemini Hızlı Ayarlar bölümüne taşımış. Bu da pratiklik sağlıyor.

Ses bakımından da Galaxy S10e epey güçlü sayılır. Telefonun stereo hoparlör sistemi, boyutlarına göre epey güçlü ve doyurucu bir ses çıkışı sağlıyor. Bas bakımından iyi, tizlerde de aşırıya kaçma ve parazitlenme çok nadir. Çevresel ses etkisi de mevcut. Kulaklık çıkışı da güçlü, ancak biraz tizlerde aşırıya kaçmanın olduğunu hissettik. Dolby Atmos sayesinde ses çıkışının şiddeti biraz daha artırılabiliyor. Sonuç olarak S10e ile Netflix’te dizi izlerken bile bir harici hoparlöre ihtiyaç duymadan, kulaklıkla idare edebilirsiniz. Oyunlarda da ikinci hoparlörün varlığı işe yarıyor. Parmağınız alt kısımdaki hoparlörün çıkışını kapatsa da, ön yüzdeki ikinci hoparlörden tatmin edici bir ses çıkışı almaya devam edeceksiniz.

Galaxy S10e inceleme: Yazılım

Samsung’un bu yılın başlarından itibaren S9 ve Note 9 gibi telefonlarına getirmeye başladığı One UI kullanıcı arayüzü, Galaxy S10e kullanıcılarını bekliyor. Tabii ki, bu arayüzü Android 9 Pie’ın üstünde görüyoruz. One UI önceki Samsung arayüzlerine göre daha temiz, parmakla daha rahat kullanılacak bir tasarıma ve düzene sahip. Galaxy S10e’yi kullanmayı biraz daha zevkli hâle dönüştürüyor. Üstelik Samsung, kullanıcı arayüzü ikonları ve uygulama kısayollarını da büyük görünecek şekilde ölçeklendirmiş. Tabii ki, ekran ayarlarından bunu değiştirebilirsiniz, ancak mevcut ayar gözlerinizin epey rahat etmesini sağlayacaktır.

Bildirim tepsisinden ulaşılan Hızlı ayarlar içinde telefonun sık kullanılan ayarlarını bulabilirsiniz. Bunu neredeyse her Android kullanıcısı biiliyor. Ancak Galaxy S10e’de Always On Display, Dolby Atmos, Gece modu, Navigasyon çubuğu ve Edge aydınlatma gibi ayarları da burada görüyoruz. “Edge” demişken, Samsung Galaxy S10e’de düz ekran olsa da, Samsung kavisli ekrana sahip cihazlarda yer verdiği Edge uygulamaları, Edge kişileri gibi panelleri de koymayı ihmal etmemiş. Kullanıcı arayüzünün sağ kenarında bir çekmece göreceksiniz. Bunu çektiğinizde Edge uygulamaları açılacak. Aynı zamanda Edge aydınlatması özelliği de düz ekranlı S10e’de bulunuyor.

Galaxy S10e’yi ilk kez kurarken Samsung, hangi uygulamaları kurmak istediğinizi size soruyor. Böylelikle işinize yaramayacağınızı düşündüğünüz bazı Samsung uygulamalarının daha en baştan yer tutmasının önüne geçebilirsiniz. Bunları daha sonra Galaxy Store’dan indirebilirsiniz. Microsoft’un Office Online, OneDrive ve LinkedIn uygulamaları da bir klasör içinde sizi bekliyor. Tabii ki, Google’ın YouTube, Haritalar, Gmail gibi uygulamaları da Galaxy S10e’de hazır ve nazır şekilde bekliyor. Daha fazla uygulamayı veya oyunu da Google Play’den indirebilirsiniz.

Bixby tuşunun mevcut olduğunu söylemiştik. Samsung, bu tuşa dair yaklaşımını eskisine göre yumuşattı. Şimdi bu tuşu seçtiğiniz başka bir uygulamayı açmak için kullanabilirsiniz. Öte yandan Bixby Routines adı verilen bir özellik de, telefonu şarj etme, evde veya iş yerinde kullanma gibi farklı mekan ve durumlar için çeşitli rutinler geliştirmeye ve bunları uygulamaya olanak sağlıyor. Örneğin telefon şarj edilirken Always On Display’in açılmasını otomatik olarak sağlayabilirsiniz.

Galaxy S10e inceleme: Kamera

Galaxy S10e’nin serinin diğer üyelerinden ayrıldığı bir nokta kamera. Ön tarafında S10’daki gibi 10 megapiksel, f/1.9 diyafram açıklıklı kamera mevcut. Ne var ki, diğer modellere göre arkada bir kamera eksik. Büyük kardeşlerinin üçlü arka kamera kurulumu yerine, S10e’de iki adet arka kamera var. 12 megapiksel, f/1.5-2.4 dinamik diyafram açıklıklı kameraya 16 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı lens eşlik ediyor. S10 ve S10+ modellerindeki, 2 kat optik yakınlaştırmaya izin veren telefoto lens bu telefonda bulunmuyor. Yakınlaştırma mı, yoksa açıyı genişletip daha fazla unsuru kareye eklemek mi? Samsung ikincisinin daha çok tercih edileceğini düşünüp seçimini bu yönde yapmış olmalı.

Samsung Galaxy S10e’nin kameralarıyla çektiğimiz fotoğraflar çoğu durumda yüzümüzü güldürmeyi, memnun etmeyi başardı. Açık havalarda veya yeteri kadar aydınlatılmış iç ortamlarda çekilen fotoğraflar fazlasıyla canlı ve parlak. Düşük ışıkta çekilen fotoğraflarda da gürültü yok denecek kadar az. Bu koşullarda çekilen fotoğraflarda köşelerde hafif bozulmalar dikkat çekse de, genel olarak düşük ışık performansını başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Detaylar bakımından da Galaxy S10e iyi performans sergiliyor, ancak düşük ışıktaki çekimlere detaylı biçimde baktığımızda, bulanıklığın var olduğunu gözlemliyoruz. Tahmin ediyoruz ki, düşük ışıkta tripod veya benzeri bir aksesuarla çekimler daha iyi sonuç verecektir.

Ultra geniş açılı lens de oldukça başarılı. Geniş bir görüş açısına sahip, böylelikle epey geniş bir alanı kareye sığdırmayı sağlıyor. Görüntü kalitesi bakımından da sonuçlar ana kamerayla çok farklı sayılmaz. Samsung, ultra geniş açılı lensin yaratabileceği bozulmaları yazılımla azaltmaya olanak sağlıyor.

Kamera uygulaması, daha önce Note 9’dan bildiğimiz One UI kullanıcı arayüzünde gördüğümüz arayüzü taşıyor. Eskisine göre daha basit ve anlaşılır, aynı zamanda kullanması kolay bir kamera uygulaması mevcut. Samsung, Kamera uygulamasında birçok yazılım tabanlı özelliği de sunuyor. Çekim önerileri, çekimleri hizalamanıza yardımcı olacak ekran kılavuzlarını sunuyor, ara sıra da en iyi çekimi sizin için tavsiye ediyor. Daha önce Note 9’da gördüğümüz Görsel zeka ve Hata tespit etme özellikleri de mevcut durumda. Bu gibi akıllı seçeneklere ek olarak HEIF formatında depolama, RAW depolama, ultra geniş şekil düzeltmesi, selfie şekil düzeltmesi ve selfilerin döndürülmeden, ön izlemede görüntülendiği gibi kaydedilmesi gibi seçenekler var.

Önde yer alan 10 megapiksel selfie kamerası da oldukça başarılı. Keskin, detayların anlaşıldığı fotoğrafları bu kamerayla çekebilirsiniz. Çeşitli güzelleştirme araçları da ön kamerayla kullanılabiliyor. Ayrıca avuç içini göstererek selfie fotoğraf çekme özelliği de oldukça kullanışlı görünüyor.

Video tarafında ise Galaxy S10e 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Bunu saniyede 30 ve 60 kare hızlarında yapıyor. Eğer saniyede 30 kare hızı seçerseniz, HDR10+ formatında kayıt da yapabilirsiniz. Aynı zamanda videoların durağan görünmesini sağlayan video sabitleme özelliği de mevcut. HEVC biçiminde video kaydetme özelliği de var. Böylelikle çektiğiniz videoların S10e’nin hafızasında daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bunun karşılığında diğer cihazlarda oynatamama veya çevrimiçi olarak paylaşamama ihtimali bulunuyor. Ne var ki, HEVC’nin giderek daha fazla cihazda desteklendiğini belirtelim. Uyum konusunda çok fazla sorun çekmezsiniz diye düşünüyoruz.

Galaxy S10e inceleme: Sonuç

Galaxy S10 serisinin üç üyesine baksanız, Galaxy S10e hem daha küçük fiyatları hem de daha düşük fiyatla kolaylıkla kenara atılabilecek bir cihaz gibi düşünebilirdiniz. Ancak bu seri içinde S10e’nin en büyük ekranlı S10+’tan sonra en çekici cihaz olduğunu düşünüyoruz. Kompakt, avuç içine rahatlıkla oturan boyutlarıyla Galaxy S10e küçük telefon sevenler için fazlasıyla kullanışlı. Malzeme kalitesi ve şıklık bakımından büyük kardeşlerinden de geri kalmıyor. Düz ve köşesinde delik barındıran ekranı, günümüz standartlarına göre küçük görünebilir. Ancak pratikte bu ekranın gayet başarılı ve ihtiyaçları karşılar nitelikte olduğunu söyleyebiliriz.

Exynos işlemci bir amiral gemisi telefona yakışır performansı sunmayı başarıyor. Pili ikinci güne sizi götürmez, ancak hızlı şarj desteği sayesinde kısa sürede bir yarım günü rahatlıkla çıkarabilecek gücü alacağınızı bilmek içinizi biraz olsun rahatlatacaktır. Kameraları da amiral gemisi telefonlara yakışır bir performans ortaya koyuyor. Galaxy S10e, özel günlerinizi ve etkinliklerinizi kayıt altına almak, ölümsüzleştirmek için yüksek yeterliliğe sahip. Android 9 Pie ile yüklü gelmesi ve One UI kullanıcı arayüzünün sunduğu kolaylıklar da S10e’nin kullanım deneyimini daha da artırıyor.

Galaxy S10e şu anda 5499 TL’lik fiyat etiketiyle satılıyor. Yurt dışındaki fiyatını ve piyasadaki aynı segmentteki diğer ürünleri değerlendirdiğimizde, fiyatının epey uygun olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Xiaomi veya benzeri şirketlerin amiral gemisi telefonlarının maliyetinin üstüne biraz daha ekleyerek bir Galaxy S10e sahibi olabilirsiniz. Tabii ki, daha küçük boyutlu bir ekranla idare etmenin sizin için sorun yaratmayacağını kabul ediyorsanız bunu değerlendirin.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER