Teknoloji

Myspace sunucu taşıma işlemini eline yüzüne bulaştırdı

myspace
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Myspace, 2000’li yılların başlarının en popüler sosyal platformları arasında yer alıyordu. Özellikle müzisyenler arasında popüler olan platform, hem profesyoneller hem de amatörler için önemli bir sahne işlevi görmüştü. 2003 ve 2015 arasında Myspace’e yüklenen tüm şarkılar, sunucu taşıma işleminde gerçekleşen bir sorun nedeniyle silindi.

Myspace’in büyük beceriksizliğini ortaya çıkaran, “u/austinjackson” rumuzlu Reddit kullanıcısı oldu. Myspace’in veri gizliliği sorumlusundan bir e-posta alan Reddit kullanıcısı, söz konusu e-postada “Sunucu taşıma işlemi sonucunda dosyalar hasar gördü ve güncellenen yeni sitemize taşınamadı” şeklinde bir ifadenin yer aldığını belirtti.

Myspace’teki dosyaların kaybolmuş olabileceğine dair ilk haberler bir yıl önce gündeme gelmişti. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada son üç yıllık süre içinde yüklenen şarkı ve videolarda bir sorunun yaşandığı belirtilmişti. Aynı açıklamada sorunun ortadan kaldırıldığı da ifade edilse de, bunun ne zaman yapıldığı konusunda bilgi verilmemişti. Ancak, son açıklama problemin aslında çözülmediğini ve yok olan dosyaları geri getirmenin de mümkün olmadığını gösteriyor.

Myspace 2000’li yılların en büyük sosyal ağıydı

En büyük kayıp müzik gibi görünse de, aynı dönemde platforma yüklenen fotoğraf ve videoların da silindiğini belirtmek gerekiyor.

Myspace 2000’li yılların, özellikle ilk yarısının, en popüler sosyal ağıydı. Arctic Monkeys gibi günümüzün popüler grupları bile çıkışlarını bu platform üzerinden gerçekleşmişti. Ancak özellikle 2008’den itibaren zirvedeki konumunu kaybeden sosyal ağ, tahtını Facebook’a devrederek gözden düşmüştü.

İLGİLİ HABERLER