Teknoloji

Galaxy S10 Lite ve Galaxy Note 10 Lite CES 2020’de geliyor

galaxy note 10 lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yıl biterken insanlar genellikle sevdiklerine alacakları hediyeleri veya yeni yılı nerede karşılayacaklarını düşünürler ve konuşurlar. Tüketici elektroniği endüstrisindekiler ise 2020’nin ilk büyük ticari fuarına hazırlanmakla meşgul durumdalar. Bunların arasında Samsung da yer alıyor. İki hafta sonra başlayacak CES 2020’de şirket önemli duyurular yapmaya hazırlanıyor. Bunların arasında Galaxy S11’in hemen öncesinde çıkacak olan iki “Lite” telefon da bulunuyor.

Galaxy S10 Lite ve Galaxy Note 10 Lite modelleriyle ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Bu cihazların bu ay içinde tanıtılması bekleniyordu. Ancak bir nedenden dolayı bu cihazların tanıtımı ocak ayına kaldı. Korean Herald‘ın haberine göre tanıtım CES 2020 haftasına kaldı. Tabii ki, bu durumda cihazın çıkışı şubat ayındaki MWC 2020’den önce beklenen Galaxy S11 duyurusuna epey yakın olacaktır.

Galaxy S10 Lite tasarımı Galaxy S11’inkine yakın olacak

Bu iki “Lite” telefon ile sunulacaklara bakarsak, Samsung’un ilginç ve tehlikeli bir strateji izlediğini söyleyebiliriz. Galaxy S10 Lite, bu yılın başlarında çıkan Galaxy S10’a çok yakın olacak, ancak Galaxy S11’inkine benzeyecek bir tasarım da sunacak. Daha düşük fiyatı ve yükseltilmiş kamera donanımı ile bu telefon Galaxy S11 serisini epey zorlayacaktır.

Galaxy Note 10 Lite ise yakında tanıtılacak Galaxy S telefonlarına çok rakip olmayacak gibi görünüyor. Bu telefonun Galaxy S9’un Galaxy S11 gövdesiyle kaplanmış biçimde gelmesi bekleniyor. Bu cihaz son zamanlarda çıkacak en uygun fiyatlı Galaxy Note telefonu olacak.

Galaxy S10 Lite ve Galaxy Note 10 Lite, Samsung’un CES 2020 standında en fazla dikkat çeken mobil ürünler olacaktır. Sızıntılarını gördüğümüz Galaxy Fold 2’nin şubat ayında gerçekleşmesi beklenen Unpacked etkinliğinden önce tanıtılması beklenmiyor.

Teknoblog olarak biz de CES 2020’de olacağız. Samsung’un etkinliğine de katılacağız ve bu yeni telefonlar tanıtıldığı takdirde ilk izlenimlerimizi yerinden aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER