Teknoloji

Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus için Android 10 beta dağıtımı başladı

samsung galaxy note 10

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus kullanıcıları için Android 10 ve Samsung One UI 2.0 beta sürümleri yayınlanmaya başladı. Öncelikle Almanya, ABD ve Güney Kore’deki Note 10 ve 10+ sahipleri beta sürümünü deneyimleme imkanı buluyor. Türkiye’deki kullanıcıların da yakın zamanda bu imkandan yararlanacağını tahmin ediyoruz.

Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus için Android 10 Beta sürümünü edinmek için Samsung Members uygulaması üzerinden beta programına katılmak gerekiyor.

Samsung Members uygulaması, Güney Koreli şirketin Galaxy Android telefonlarında yüklü olarak geliyor. Eğer daha önce bu uygulamayla tanışmadıysanız, uygulama menüsü içinde dikkatli baktığınızda “M” harfli ikonuyla dikkatiniz çekecektir. Google hesabınızla giriş yapmanız ya da sadece Samsung için yeni bir hesap açmanız gerekiyor.

Samsung Members uygulaması içinde sağ üst köşede yer alan zil simgesine tıklayın. Burada Bildirimler yer alıyor. One UI Beta duyurusu da bu alanda bulunacak. Haberi yayına hazırladığımız sırada Galaxy Note 10 Plus üzerinde yaptığımız kontrolde henüz beta programıyla ilgili bir bildirime rastlamadık. Samsung Türkiye’nin Android 10 beta sürecini başlatmasını ve bildirim göndermesini beklemeniz gerekiyor.

Programa kaydolduktan sonra, yazılımı almanız gerekecek. Yazılımı almak için de Ayarlar’a girin ve Yazılım Güncelleme bölümünü bulun. Güncelleme geldiğinde İndir ve Yükle düğmesine tıklatarak işlemi başlatın. Güncelleme dosyasının 1.8 GB büyüklüğünde olduğu belirtiliyor.

Bu arada Samsung, Galaxy S10 için ikinci Android 10 ve One UI 2.0 beta sürümü de yayınlandı. Bu yazılımın Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus için çıkan ilk beta sürümüyle aynı olduğunu tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER