Teknoloji

Galaxy Note 10 için Android 10 betasının dağıtımında beklenmeyen rötar

samsung galaxy note 10

Samsung kısa bir süre önce Galaxy S10 serisi için Android 10 betasının dağıtımını beklenmeyen sorunlar nedeniyle bir-iki gün ertelemek zorunda kalmıştı. Görünen o ki; Güney Koreli şirket, benzer bir durumu Galaxy Note 10 serisi için hazırlanan Android 10 betasında da yaşıyor.

Note 10 için hazırlanan Android 10 betasının bugün itibarıyla sınırlı sayıda ülkede dağıtıma çıkması bekleniyordu. Ancak Samsung’un Almanya ofisinden yapılan açıklamada Note 10 için Android 10 ve One UI 2 betasının dağıtımın 24 Ekim itibarıyla başlayacağı belirtildi.

Android 10 betası, Note 10 sahiplerine çeşitli yenilikler getirecek. Hareket tabanlı navigasyon sistemi, daha pürüzsüz hâle gelen işletim sistemi animasyonları, geliştirilmiş gizlilik ve güvenlik ayarları ile genişletilen Hızlı Ayarlar menüsü bu yenilikler arasında öne çıkıyor.

Galaxy Note 10 için Android 10’un tam sürümünün dağıtımı ne zaman başlayacak?

Samsung’un Android 10 betasını getiren güncellemeyle birlikte önemli bir sorunu da çözebileceği belirtiliyor. Parmak izi tarayıcısı ekrana entegre edilmiş S10 ve Note 10 serisi telefonlarda ekran koruyucularının tarayıcıyı kandırdığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Samsung da bu soruna kısa süre içinde çözüm getirme sözü vermişti. Android 10 ve One UI 2 betasının beklenen çözümü de beraberinde getirmesi sürpriz olmayacaktır.

Note 10 için hazırlanan Android 10 ve One UI 2 betası ilk olarak Güney Kore’de kullanıcıların karşısına çıkacak. Güney Kore’yi ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Hindistan, Fransa, İspanya, Çin ve Polonya izleyecek. Yazılımın nihai sürümü ise aralık ayının sonları veya ocak ayının başlarında kullanıcılara ulaştırılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER