Teknoloji

Galaxy Fold’a Z Fold 2 ile ilk kez gelen bazı özellikler ekleniyor

galaxy z fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2’nin en ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi telefonun önündeki ekranı arka kameralar için bir vizör gibi kullanmak. Bu da yüksek kaliteli selfie fotoğraflar çekmek için bir hayli kullanışlı oluyor. Türkiye’de satışa sunulmayan birinci nesil Galaxy Fold sahipleri için de Samsung, bu imkanı getiriyor. Bu cihaz için yayınlanan güncelleme ile birlikte Z Fold 2 için çıkmış olan bazı özellikler ilk Galaxy Fold cihazına da getiriliyor.

Fold sadece selfie çekmenin yeni bir yolunu edinmekle kalmıyor. Ayrıca güncelleme, Fold’un ana ekranının yarısıyla bir fotoğrafın çerçevesini ayarlamanıza ve diğer yarısında çektiğiniz en son beş fotoğrafı veya videoyu gözden geçirmenize olanak tanıyan Çekim Görünümü Modunu da getiriyor. Ve Pro Video modu artık 21:9 en boy oranında ve 24 fps’de video çekmenize izin verecek.

İlk Galaxy Fold modeli, üretkenliği artırmak için Z Fold 2’den birkaç özellik de alıyor. Örneğin, Uygulama Çifti sayesinde tercih ettiğiniz bölünmüş ekran düzeninde aynı anda üç adede kadar uygulamayı başlatmak için bir kısayol ayarlamanıza olanak tanıyor. Bu, ekranınızın bir yarısında Twitter’ın, diğer yarısında da YouTube’un açık olmasını isterseniz, bu uygulamaları birlikte başlatmak ve istediğiniz şekilde ayarlamak için bir kısayol oluşturabileceğiniz anlamına geliyor. Artık bölünmüş ekranlı pencereleri yatay olarak da düzenleyebilirsiniz.

Samsung?un blogu, güncellemenin dağıtım tarihinin ve içerdiği özelliklerin “operatöre veya ülke pazarına göre değişebileceğini” belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER