Teknoloji

2018 model Galaxy A5 Sonsuz Ekran ile birlikte gelebilir

samsung galaxy s8

galaxy a5Samsung’un Galaxy A serisinin 2018 modellerini yeni yılın başlarında duyurması bekleniyor. Seride yer alan telefonlardan biri olan Galaxy A5’in Samsung’un Galaxy S8 ve S8+ ile kullanmaya başladığı Sonsuz Ekran özelliğini taşıyacağına dair işaretler, benchmark testlerinde de görülüyor.

Sonsuz Ekran’ın varlığı, telefonun ön panelinde bir ana ekran tuşunun bulunmayacağı anlamına geliyor. Bua ek olarak, parmak izi tarayıcısının da arka panele taşınması da fazlasıyla muhtemel görünüyor. Samsung’un Sonsuz Ekran özelliğini daha uygun fiyatlı modelleriyle daha fazla kullanıcıya ulaştırma isteğine de şaşırmamak gerekiyor.

2018 model A5 için Sonsuz Ekran’ın işareti, HTML5 testlerinde veriliyor. Sızan benchmark sonuçlarına göre, Samsung SM-A530F kod adını taşıyan telefonda 846 x 412 piksel çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Söz konusu çözünürlük daha önceki sızıntılara kıyasla düşük olsa da, görüntü oranının 18:9 olarak gösterilmesi yeni A5’te Sonsuz Ekran’ın bulunacağı anlamına geliyor.

Yeni Galaxy A5 ocak ayında tanıtılabilir

Sonsuz Ekran’ın varlığı, 5.5 inç büyüklüğünde olması beklenen panelin oldukça ince çerçeveye sahip olacağını işaret ediyor. Serinin bir diğer modeli Galaxy A7’de ise 6 inçlik Sonsuz Ekran’ın bulunması öngörülüyor. Bu beklentilerin sızıntılar ve dedikodular tarafından şekillendirildiğini unutmamak gerekiyor. Galaxy A7, Galaxy A5 ve Galaxy A3’ün 2018’in ocak ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER