Teknoloji

G Suite dosyalarını Google hesabı olmayanlarla paylaşmak kolaylaşıyor

G Suite dosyalarını Google hesabı olmayanlarla paylaşmak kolaylaşıyor

G Suite ve Google Drive, kurumsal ve profesyonel kullanıcılara önemli araçlar sunuyor. Ancak bu önemli araçların geniş ölçekte kullanımının önünde çeşitli sorunlar da bulunuyor. Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar belgelerinin paylaşıldığı ekip arkadaşlarının veya diğer kişilerin de bir Google hesabının olması gerekiyor. Bu durumun ortak çalışma için ciddi bir engel olduğunun farkında olan internet devi, kurallarında çeşitli değişikliklere gitti.

Google Drive’a eklenen yeni bir özellik sayesinde Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar belgelerinin Google hesabı olmayan kişilerle paylaşılabilmesi ve onlarla ortak çalışma yapılabilmesi mümkün hâle geliyor. İlk etapta beta etiketiyle kullanıma sunulan özellik çerçevesinde Google hesabı olmayanların paylaşılan bilgilere erişebilmesi için pin koduyla doğrulama yapması gerekiyor.

Google hesabı olmayan kullanıcıların G Suite projelerine erişim süreci ise oldukça basit bir şekilde işliyor gibi görünüyor. Dışarıdan gelen katılımcılara kendilerine projeye erişim izni verildiğini belirten bir e-posta gönderiliyor. Ardından belge görüntülenmek istendiğinde yine e-postayla gönderilen doğrulama kodunu girerek ortak çalışma alanına erişilebiliyor.

Sistem yöneticilerinin söz konusu izinler üzerinde geniş bir kontrol imkanı olacak gibi görünüyor. Sistem yöneticileri izinlerin erişim sınırlarını alan adına veya departmana göre çizebiliyor. Sistem yöneticileri diledikleri zamanda erişim izinlerini kaldırabilecek veya yeniden aktif hâle getirebilecek. Buna ek olarak, projenin katılımcılarının detaylı aktiviteleri de sistem yöneticileri tarafından görüntülenebilecek.

Hâlihazırda beta etiketi taşıyan bu özelliğin tüm G Suite kullanıcılarına ne zaman açılacağı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER