Teknoloji

Fujitsu ve SuVolta çok düşük güç tüketen RAM teknolojisini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fujitsu ve SuVolta yeni bir transistör teknolojisi geliştirdi. Söz konusu teknoloji sayesinde yonganın güç tüketiminin performanstan ödün vermeden düşürmek mümkün. Ayrıca bu teknoloji SRAM yongalarının günümüzdeki yongaların sahip olduğu güç tüketim seviyelerinin yarısına denk düşecek şekilde, 0.4V gibi çok düşük voltajlarda faaliyet göstermesine de izin verecek.

SuVolta bu yeni teknolojiyi DDC (Derin Şekilde Boşaltılmış Kanal) olarak adlandırıyor. DDC çok yakında yongaüstü sistem teknolojilerinin kullanıldığı ve güç tüketimine bir hayli önem verilen, aynı zamanda performansın da üst seviyelerde tutulmaya çalışıldığı akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlara gelebilir.

Intel, şu anda mobil alanın hakimi konumundaki ARM yongalarını tahtından etmek için çalışıyor. SuVolta, DDC teknolojisinin bu amaç için çalışan Intel’e mâliyet ve verimlilik açısından çeşitli katkılar sunacağını iddia ediyor. DDC teknolojisi SuVolta’nın PowerShrink platformunun bir parçasını oluşturuyor. Bu teknolojiyi barındıran cihazların 2012 yılının ikinci yarısından itibaren pazara girmesi bekleniyor.

İlgili – eWeek

İLGİLİ HABERLER