Teknoloji

Fujifilm X-A5 ile giriş seviyesi aynasız kamera arayanlara yeni bir seçenek sunuyor

fujifilm x-a5Fujifilm X-A5 adını taşıyan yeni dijital fotoğraf makinesini duyurdu. Giriş seviyesinde konumlanan X serisinde yer alan X-A5, aynasız kamera arayanlara sunulmuş yeni bir seçenek niteliği taşıyor.

24.2 megapiksel çözünürlüklü APS-C sensör taşıyan X-A5’te faz algılamalı otomatik odaklama sistemi bulunuyor. Bluetooth ile otomatik olarak görüntü transferi gerçekleştirebilen kamera, 4K çözünürlüklü video kaydı yapabiliyor. 180 derece dönebilen bir dokunmatik ekran barındıran X-A5, mikrofon jakı taşıyor. Bu da X-A5’i YouTuber ve diğer video bloggerları için uygun bir seçenek hâline getiriyor.

Mevcut Fujifilm kullanıcıları için X-A5’in birlikte geleceği lens daha çok önem taşıyor gibi görünüyor. XC15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ, Fujifilm’in portföyündeki ilk motorize powerzoom lens olma özelliğini taşıyor. Lens tartıda sadece 136 gram çekiyor. 15 mm. odak mesafesi bulunan lens, Fujifilm’in ultra geniş lens seçenekleri için uygun fiyatlı bir alternatif olacak gibi görünüyor.

Fujifilm X-A5 8 Şubat’ta satışa sunulacak

Fujifilm X-A5, yurt dışında 8 Şubat’ta satışa sunulacak. Yeni lens ile birlikte piyasaya sürülecek versiyonun yurt dışındaki fiyat etiketinde 599.95 dolar yazacak. Lensi tek başına almak içinse 299.95 dolar ödemek gerekecek. Lens için siyah ve gümüş olmak üzere iki renk seçeneği sunulacak. X-A5 ise kahverengi, pembe ve siyah renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER