Teknoloji

Fujifilm X Webcam uygulamasında macOS desteği sunmaya başlıyor

fujifilm x-t200 webcam

Fotoğraf makinesi üreticileri, son birkaç aydır DSLR ve aynasız fotoğraf makinelerini web kamerası olarak kullanmayı mümkün kılıyor. Fujifilm de bu grubun üyelerinden biri olsa da, söz konusu imkanı sağlayan Fujifilm X Webcam yazılımı Mac desteği sunmadığı için bu imkanın kapsamı kısıtlı kalıyor. Ancak bu durum yakında dağıtıma çıkacak güncellemeyle değişecek.

Şirketten yapılan açıklamada, yazılımın macOS desteği sunması için çalışmaların başladığı belirtildi. Fujifilm ilgili güncellemeyi temmuz ayının ortası itibarıyla dağıtıma çıkarmayı planlıyor. Fujifilm’in “uygun fiyatlı” olarak tanımlanabilecek aynasız makineleri X-T200 ve X-A7 de artık bu yazılımı destekleyebilecek.

Fujifilm’in fotoğraf makinelerini web kamerası olarak kullanma işlemi oldukça basit bir süreç. Bunun için kullanıcıların yeni sürümü indirip ve yüklemeleri, ardından makineyi USB kablosuyla bilgisayara bağlamak ve kullanılacak uygulamadaki video kaynağını değiştirmek yeterli oluyor. Web kamerası özelliği Zoom, Google Meet, Skype ve Microsoft Teams gibi popüler uygulamalarda kullanılabiliyor.

Fujifilm X Webcam yazılımı X serisinin altı üyesini daha destekliyor. X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3 ve X-T’nin yanı sıra Fujifilm’in GFX medium format makinelerinin üçünde de bu yazılım için destek sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER