Ulaşım

Ford sürücüsüz otomobil birimini bağımsız bir şirkete dönüştürdü

ford surucusuz otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ford surucusuz otomobilFord sürücüsüz otomobil pazarına yönelik iddialı hedefleri olan şirketler arasında bulunuyor. Söz konusu iddialı hedeflere ulaşma konusunda serbestlik ve hareket alanının genişliği önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle rakipleri Alphabet ve General Motors’un yolundan giden Ford, otonom sürüş çalışmaları yürüten birimini bağımsız bir şirkete dönüştürdü.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Ford Autonomous Vehicles (Ford Otonom Taşıtlar) adını taşıyan yeni şirketin birimin büyümesini hızlandırmak ve pazardaki fırsatlardan daha iyi yararlanmak amacıyla kurulduğu belirtildi. Otonom taşıt araştırmalarının yönetimini gerçekleştirecek olan şirket, Ford’un 2021’de faaliyete geçirmeyi planladığı sürücüsüz otomobil ağını da yönetecek.

Ford 2018’den 2023’e kadar yeni şirketine 4 milyar dolarlık kayak ayıracak. 2017’de satın alınan sürücüsüz otomobil girişimi Argo AI için ayrılan 1 milyar dolarlık kaynak da söz konusu meblağın içinde yer alıyor. Yatırımcılarla ortaklık kurmaya açık gibi görünen Ford, bağımsız bir şirketle sürücüsüz otomobil çalışmalarına daha fazla yoğunlaşmayı amaçlıyor.

Ford sürücüsüz otomobil biriminin bağımsız bir şirkete dönüşmesi konusunda Ford CEO’su Jim Hackett şu ifadeleri kullandı: “Ford olarak otonom sürüş konusundaki çalışmalarımızda inanılmaz bir mesafe kaydettik. Teknolojimizi, iş modelimizi ve kullanıcı deneyimimizi geliştirdik. Artık otonom sürüş platformumuzu konsolide etmenin ve gelecek fırsatlar için en iyi pozisyona yerleşmenin zamanı geldi.”

İLGİLİ HABERLER