Ulaşım

Ford tam elektrikli Mustang Mach-E’yi tanıttı

ford mustang mach-e elektrikli otomobil

Ford, Mustang Mach-E adını taşıyan en yeni elektrikli otomobilini sonunda resmen gözler önüne çıkardı. Mustang markasının varlığı pek çok kişiye Mach-E’nin spor bir otomobil olduğunu düşündürse de; Mach-E’nin Mustang’in tasarımından izler taşıyan bir SUV olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tamamen dolu bataryayla 483 kilometre yol katedebilen Mach-E, elektrikli SUV’lerin yükselişte olduğu ABD gibi ülkeler için mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Otomobilin Mustang markasını taşıması da imajı kuvvetlendirmek adına yerinde bir tercih olarak değerlendirilebilir.

Mustang Mach-E için potansiyel alıcıların karşısına fiyatları 43 bin 895 dolardan başlayan beş farklı model seçeneği çıkarılacak. Bu modeller, 2020’nin sonları itibarıyla yollara çıkmaya başlayacak. 435 kilometre menzile sahip 55 bin 900 dolarlık First Edition versiyonu, 483 kilometre menzile sahip 50 bin 600 dolarlık Premium versiyonu ve 378 kilometre menzile sahip 60 bin 500 dolarlık GT versiyonu 2020’nin sonları itibarıyla satışa sunulacak.

483 kilometre yol katedebilen 52 bin 400 dolarlık California Route ve 370 kilometre menzile sahip 43 bin 895 dolarlık Select ise 2021’in başları itibarıyla yollarda olacak.

ford mustang mach-eFord tüm versiyonlarda arkadan çekiş veya dörtlü çekiş seçeneği sunacak. Arkadan çekişli versiyonlarda tek bir elektrikli motor bulunacak. Dört çekişli versiyonlar ise çift motorla gelecek. Otomobilin beygir gücü seçenekleri ise 255 hp ila 459 hp arasında değişecek. En güçlü versiyon olan GT, 0’dan saatte 97 kilometre hıza dört saniyenin altında çıkabilecek.

Standart modellerde 75.7 kWh kapasiteli bataryalar bulunacak. Daha uzun menzil isteyenlere ise 98.8 kWh batarya seçeneği sunulacak. Otomobilin 150 kWh kapasiteli bataryaları taşıyabileceğini belirtmekte fayda var.

Mustang Mach-E, Ford’un kısa süre önce tanıttığı yenilenmiş Sync bilgi ve eğlence sistemiyle gelecek. Bu sistem, FordPass şarj ağı özelliğini de destekleyecek ve rota üzerindeki şarj noktalarını navigasyon ekranı üzerinde gösterecek.

Ford Mustang Mach-E için eller serbest sürüş özelliği de sunacak

Otomobilin içinde Tesla Model S’inkine benzer, dikey vaziyette duran büyük bir ekran bulunuyor. Bu ekranın altında kontrol için küçük bir topuz yer alıyor. Dokunma desteğine sahip olan ekran, “OK Ford” verilen komutların yanıtlarını da gösteriyor. Havadan güncelleme alacak olan otomobilde Bluetooth destekli bir telefon da mevcut.

ford mustang mach-eFord Mustang Mach-E için eller serbest sürüş desteği üstünde de çalışıyor. Şirket bu özelliği havadan gönderilecek bir güncellemeyle sunacak.

İLGİLİ HABERLER