Ulaşım

Ford’dan elektrikli otomobil planları için yeni açıklama

ford elektrikli otomobil

Mustang Mach-e modelini yollara çıkaran Ford, elektrikli otomobil kategorisine ilişkin kısa vadeli planları konusunda yeni bilgiler verdi. Şirket iş modeli için önemli bir değişikliği de duyurdu.

Yeni dönemde Model e, elektrikli yolcu otomobillerini kapsayan bir şemsiye olacak. Ford Blue markası içten yanmalı motora sahip araçları kapsayacak. Ford Pro ise ticari araçların çatısını oluşturacak.

Ford, SUV ve binek otomobili melezi yani “crossover” formundaki yeni elektrikli aracının üretimine 2023’te başlayacağını açıkladı. Otomobilin üretimi, Ford’un Almanya’nın Köln şehrindeki fabrikasında gerçekleştirilecek.

Ford bu yeni modelle ilgili detayları paylaşmazken, bunun için 2022’nin sonlarını işaret etti.

Şirket, Avrupa’da en çok satan modeli olan Puma’nın elektrikli versiyonunun da 2024’te yollara çıkacağını açıkladı. Ford şimdiye kadar Avrupa’da 130 binden fazla Puma satmış durumda. Dolayısıyla otomobilin elektrikli versiyonunun da büyük ilgi görmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Ford aynı zamanda daha sportif olarak tanımladığı yeni bir elektrikli crossover üreteceğini açıkladı. Bu modelin üretimi 2024’te başlayacak. Bu sportif crossover’ın 2023’te üretilecek modelle bağlantılı olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Ford Ecosport modelinin sonlandırılacağını açıkladı. Ticari tarafta ise Ford Pro 1 ton yük taşıyabilen yeni Transit Custom ve elektrikli Tourneo Custom modellerini duyurdu. Bu modeller 2023’te yola çıkacak. Transit Courier ve Tourneo Courier ise 2024’te tanıtılacak.

Açıklanan plana göre, Ford 2024 itibarıyla farklı formatlarda dokuz yeni elektrikli otomobil daha tanıtmış olacak. Şirket 2026 itibarıyla yılda 600 binden fazla elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER