Ulaşım

Ford’dan Avrupa’daki elektrikli otomobil dönüşümü için yeni hedef

ford elektrikli otomobil

Ford elektrikli otomobil açılımı çerçevesinde yeni bir takvim açıkladı. Şirket, 2026’nın ortaları itibarıyla portföyündeki tüm binek otomobillerinin elektrikli versiyonlarını Avrupa’ya getirmiş olmayı hedefliyor. Burada tamamen elektrikli veya hibrit seçenekler sunulacak.

Ford’un 2030 itibarıyla sadece elektrikli otomobiller çıkarma hedefi daha önce açıklanmıştı. Avrupa’da bazı ülkeler bu tarihte içten yanmalı motora sahip otomobillerin satışını yasaklamayı planlıyor. Dolayısıyla Ford’un hedefleri, bu planlarla da örtüşüyor. Şirket, 2030 itibarıyla hibrit modellerin üretimini de durdurmayı planlıyor.

Ford hâlihazırda elektrikli Mustang Mach-E’nin çıkışı için hazırlıklara devam ediyor. Açıklanan yeni takvim ise şirketin elektrikli dönüşüm planlarında Avrupa’yı unutmadığını bir kez daha gösteriyor.

Ford bu plan doğrultusunda Almanya’nın Köln şehrindeki fabrikasına 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Fabrika faaliyetlerine Ford Köln Elektriklenme Merkezi olarak devam edecek. Ford burada 2023’ten itibaren Avrupa için bir elektrikli otomobil üretecek. Gelecekte ikinci bir modelin daha üretilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Ford, elektrikli otomobil dönüşümü konusunda yalnız değil. BMW, Mercedes, Volkswagen ve Hyundai gibi şirketler de bu doğrultuda hazırlıklarına devam ediyor. Apple’ın da elektrikli otomobil planları olduğu biliniyor. Kısacası önümüzdeki 10 yıllık dönemde bu dönüşüm oldukça hareketli geçeceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER