Teknoloji

Fitify Huawei Watch GT 2 Pro için ilk üçüncü taraf uygulama oldu

huawei watch gt 2 fitify
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, ekipmansız egzersizler için popüler bir fitness uygulaması Fitify’ı AppGallery’de yerel bir uygulamaya ek olarak, giyilebilir cihazları için ilk üçüncü taraf uygulaması olarak listeledi. Böylelikle Orta ve Doğu Avrupa ile İskandinav bölgelerinden bir uygulama geliştiricisi, Huawei’nin giyilebilir cihazları için ilk kez bir uygulama yayınladı. Fitify, Çin dışında fitness ve sağlık kategorisindeki ilk giyilebilir uygulama oldu.

Huawei Watch GT 2 Pro‘da başlatılan uygulamanın entegrasyonu, Huawei’in yurt dışındaki giyilebilir cihazları için üçüncü taraf uygulamaları barındırmaya istekli olduğunu gösteren bir kilometre taşını işaret ediyor. Türkçe dil desteği de olan Fitify, mobil cihazlar ve giyilebilir cihazlar üzerinden kişiselleştirilmiş bir egzersiz deneyimi sunmak için fizyoterapi ve spor bilimi bilgilerini yapay zeka ve bilgisayar bilimi ile birleştiriyor.

AppGallery’de listelenen en büyük egzersiz veri tabanına sahip olan Fitify 900’den fazla egzersiz ve tamamlanan 200 milyon egzersiz barındırıyor. Şu anda da 10 milyondan fazla kullanıcının 170’ten fazla ülkede ve 18 dilde fit olmasına yardımcı oluyor. Uygulama, fitness sonuçlarını optimize etmek için her eğitimden sonra kullanıcı geri bildirimlerini yapay zeka destekli egzersiz oluşturucu ile birleştiriyor ve şirket, geçen yıl 26 milyar kalori yakılmasını sağladığını tahmin ediyor.

Huawei Watch GT 2 Pro
Huawei Online Mağaza’dan Satın Alın

SATIN AL

Fitify Huawei giyilebilir ürünleri için ilk üçüncü taraf uygulama

Huawei, giyilebilir cihazlarında Fitify uygulamasını yayınlayarak büyüyen giyilebilir ürünler portföyündeki uygulamaları barındırmak için geliştiriciler ve markalarla çalışma kararlılığının sinyallerini veriyor. Daha önce, Huawei’in giyilebilir cihazlarına Huawei uygulamaları önceden yüklenmişti. Ancak geçtiğimiz eylül ayında Huawei Watch GT 2 Pro’nun piyasaya sürülmesinin ardından, Huawei giyilebilir ürünleri artık üçüncü taraf uygulama geliştirme için markalara ve içerik sağlayıcılara açılmıştı.

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu Türkiye Ülke Müdürü Seth Wang, “Birçok coğrafyada hızla pazar payı kazanan giyilebilir cihazlar için küresel pazar lideriyiz,” dedi. ?2020’nin 3. çeyreğinde, küresel olarak 10,7 milyon giyilebilir ürün sevk ederek, geçen yıla göre yüzde 88,1 artışla yüzde 19,5 pazar payına ulaştık. Fitify’ı giyilebilir ürünlerimiz için ilk üçüncü taraf uygulamamız haline getirerek, diğer birçok yüksek kaliteli uygulama geliştiricisine bir mesaj gönderiyoruz. Giyilebilir cihazlarımız inanılmaz derecede popüler hale geliyor ve siz de Huawei AppGallery ve giyilebilir ekosisteminin bir parçası olarak bundan yararlanabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Fitify için Huawei ile ortak olma motivasyonu, hızla büyüyen küresel kullanıcı tabanıyla etkileşim kurma ve Huawei giyilebilir cihazlarının potansiyelinden yararlanma hedefinden geldi. Fitify CEO’su Martin Mazanec, “Fitify’ı AppGallery’de yayınlamak kilometre taşlarımızdan biriydi. Artan bir Huawei kullanıcı kitlesine ulaşmada büyük bir potansiyel görüyoruz ve daha fazla iş birliğini dört gözle bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Fitify’ın AppGallery’e entegrasyonu hakkında yorum yapan Fitify CTO’su Matous Skala ise şunları söyledi: “SDK’ları ve API’yi entegre etmek harika bir deneyim oldu ve işlerin gerçekten hızlı ilerlemesini sağladı. Yol boyunca karşılaştığımız tüm sorunlar ve sorular, Huawei destek ekibiyle derhal çözüldü”.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER