İncelemelerManşetler

Huawei Watch GT 2 Pro İncelemesi

huawei watch gt 2 pro inceleme

huawei watch gt 2 pro satın alHuawei Watch GT 2 Pro
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei akıllı saatleriyle belirli bir kullanıcı kitlesi edinmeyi başardı. Şimdiye kadar gördüğümüz akıllı saatler tasarım, özellikler ve fiyat arasında iyi bir denge yakalıyordu. Özellikle daha çok sağlıklı yaşam ve egzersiz odaklı özellikler isteyen, bununla birlikte normal bir kol saatinin yerine getirdiklerine sahip olmayı arzulayan kişiler için Huawei’nin akıllı saatleri yeterli birer seçenek niteliğini taşıyordu. Eylül ayının ortalarında tanıtılan Watch GT 2 Pro ile birlikte Huawei’nin gözünü biraz daha yükseklere diktiğini görüyoruz. Kullanıcıların çok sevdiği ve beğendiği özellikleri koruyan ve bunun üzerinde daha şık bir tasarımı ve yüksek sınıf malzemeyi ekleyen yeni akıllı saati bir süredir deneyimliyoruz. Huawei Watch GT 2 Pro inceleme yazısında ve videosunda, Huawei’nin epey iddialı göründüğü yeni akıllı saatiyle ilgili izlenimlerimiz ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Watch GT 2 Pro inceleme: Tasarım

Huawei’nin akıllı saatleri göze hoş gelen tasarımı, kaliteli malzemeleri ve sağlamlığı ile bilinir. Watch GT 2 Pro ile de bu kaide bozulmuyor. Aslında şirket işleri biraz daha ileri seviyeye taşıyor. Safir cam yüzeyi, titanyum saat gövdesi ve seramik arka kasasıyla Huawei Watch GT 2 Pro, üst sınıf akıllı saatlerin alanına giriş yapıyor. Diğer Huawei akıllı saatlerine göre daha şık ve lüks bir görünüme sahip olan bu akıllı saat bilekte de gayet hoş biçimde duruyor.

Watch GT 2 Pro’nun dairesel ekranı 1.39 inçlik büyüklüğe sahip. Ekranın üstünü kaplayan sağlam safir cam sayesinde çatlama ve çiziklere karşı daha yüksek koruma sağlanıyor. Safir cam, 9 sertlik seviyesiyle elmastan sonra gelen en sağlam malzeme olarak nitelendiriliyor. Üstelik premium klasik saatlerde de sıklıkla kullanılan bir malzeme. Huawei de yeni akıllı saatinde bu sağlamlığı sunuyor. Akıllı saatler düşmelere veya çarpmalara karşı daha hassas ve ekran da ilk darbe alabilecek yerlerin başında geliyor. Safir cam bu açıdan dayanıklılık sağlayacaktır. Cam yüzeyin belirli bir yansıtması var, ancak parlak ışık altında bile ekranda neler olup bittiğini görmeye engel teşkil etmiyor.

Dairesel safir ekran camının kenarlara doğru yaptığı bitim de ince işçiliğin eseri ve bu küçük detay da Watch GT 2 Pro’nun daha şık ve havalı görünmesine katkıda bulunuyor. Kenarları çevreleyen titanyum gövde de paslanmazlık konusunda saatin sahiplerine güvence sağlıyor. Saatin sağ kenarında iki adet tuş var. Bunlar biraz klasik saatlerdeki kadranlara benzetilmiş ve döndürülebiliyor. Ancak döndürme herhangi bir işe yaramıyor. Biraz sert olan bu tuşlara yine de rahatlıkla basılabiliyor. Tuşların hemen ortasında, arka yüzle buluştuğu noktada ise hoparlörü görüyoruz. Seramikle kaplı arka yüzde kalp hızı ölçer ve kandaki oksijen seviyesinin ölçümü için gerekli olan bileşenler yer alıyor.

Huawei Watch GT 2 Pro’nun Sport ve Klasik olmak üzere iki çeşidi bulunuyor. Sport olan modelde gece siyahı renkli gövde ve siyah renkli floroelastomer kayış görüyoruz. Elimizde bulunan Klasik model ise nebula grisi gövdeyle geliyor. Ona da gri renkli deri kayış eşlik ediyor. Huawei, kayışta gerçek deri kullanmış ve saati ilk kullanmaya başladığınızda derinin o yeni otomobillerden bildiğimiz kokusunu hissedeceksiniz. Bu da güzel bir ayrıntı olarak nitelendirilebilir. Deri kayış bileğinizi fazla sıkmıyor ve terleme de yapmıyor. Gece uyurken bile saati çıkarmadan kullandık ve herhangi bir sıkıntı vermedi. Ancak sıklıkla spor yapıyorsanız, deri kayış pek pratik olmayabilir. Bu nedenle başka bir kayış seçeneğini tercih edebilirsiniz. Neyse ki, 22mm kayışlar kullanıldığı için piyasadaki birçok kayış seçeneğiyle Watch GT 2 Pro uyum sağlıyor.

Huawei, Watch GT 2 Pro’nun dış tasarımında yaptığı dikkate değer dokunuşların dışında, gövdeyi tamamlayacak saat yüzleri konusunda da önemli çalışmalar yapmış. Huawei Sağlık uygulaması içinde bulunan saat yüzü mağazasında 200’den fazla saat yüzü var. Yüklü olarak gelen saat yüzleri de saatin şıklığını tamamlıyor. Örneğin Siyah Bağ yüzü klasik bir saat görünümünü tamamlarken biraz daha fazla bilgiyi sade ve anlaşılır şekilde görmek isteyenler için Sade adlı saat yüzü önerilir. Birçok seçenek arasından ilginizi çeken bir veya birden fazla saat yüzünü mutlaka bulacaksınız. Saat yüzü değişimini doğrudan saatin ekranından yapabileceğiniz gibi Huawei Sağlık uygulamasından da değişimi yapabilir, hatta oradan yeni saat yüzlerini de indirebilirsiniz.

Huawei Watch GT 2 Pro inceleme: Donanım, Özellikler ve Pil

Yukarıda belirttiğimiz gibi, Huawei Watch GT 2 Pro’da 1.39 inç AMOLED ekran yer alıyor. Dairesel ekran 454 x 454 piksel çözünürlük ve 326 ppi ile bir akıllı saat için fazlasıyla yeterli bir çözünürlüğü ve keskinliği sunuyor. Tam renkli ekranın parlaklığı yüksek, parlak ışık altında da iyi çalışıyor. Dışarıda zaman geçirirken ya da spor yaparken saatinizin ekranını rahatlıkla görebilirsiniz. Saatin kullanıcı arayüzünde gezinti ve kontroller dokunmatik ekran aracılığıyla sağlanıyor. Ekran yüzeyinin pürüzsüzlüğü ve saatin hızı sayesinde kullanıcı arayüzünün parmak uçlarınızda akıp gittiğini hisseceksiniz.

Akıllı saatte Huawei’nin çeşitli giyilebilir ürünlerinde gördüğümüz Kirin A1 işlemci bulunuyor. 4 GB dahili hafıza akıllı saatin hafızasına depolayabileceğiniz müzik parçaları için yeterli olacaktır. Bunun 2 GB’lık kapasitesi müzikler için kullanılıyor ve 500 şarkıya kadar depolama imkanı sunuluyor. 32 MB RAM de saatin iyi şekilde işlemesine yardımcı oluyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, saatin sağ tarafına yerleştirilmiş güçlü bir hoparlör bulunuyor. Kablosuz kulaklıklar sayesinde de saate yüklediğiniz parçaları dinleyebilirsiniz. Böylelikle yanınıza Watch GT 2 Pro’ya bağlı telefonu almadan da spor yaparken müzik keyfi yaşayabilirsiniz.

Dışarıda spor yaparken telefonunuzu yanınıza almamaktan bahsetmişken Watch GT 2 Pro’nun dahili GPS özelliğinden de söz etmeden geçmeyelim. Bu sayede akıllı telefona ihtiyaç duymadan konum izleme yapılıyor, açık havada gerçekleştirdiğiniz yürüyüş, doğa yürüyüş, patika koşusu ve benzeri aktivitelerinizin izini saatinizle sürebilirsiniz.

Pil tarafına baktığımızda, Watch GT 2 Pro’nun 455 mAh gibi kapasiteye sahip bir pil barındırdığını görüyoruz. Huawei, bu akıllı saatin tek şarjla 14 güne varan bir kullanım imkanı sunacağını belirtiyor. Tabii ki, bu verilen değer güç kullanımını mümkün olduğu kadar azaltacak şekilde bazı özelliklerin kapatılmasıyla elde ediliyor. Normaldeki değerler biraz daha düşük olacaktır.

Ne var ki, pratikteki izlenimlerimiz Huawei’nin verdiği değere bir hayli yaklaşıldığını gösteriyor ve bu açıdan daha önce deneyimlediğimiz Watch GT 2 veya Watch GT 2e gibi akıllı saatlerle benzerlik gösteriliyor. Akıllı saati yaklaşık beş gündür kullanıyoruz ve kullanmaya başladığımızda saatin şarjı yüzde 60 seviyesindeydi. Yani günde ortalama olarak yüzde 11-12 seviyesinde bir pil tüketimi söz konusu oluyor. Bu zaman zarfında bilek hareketiyle ekranı uyandırma aktif durumdaydı. Aynı zamanda akıllı saat sürekli telefona bağlı ve uyku süresince de takılıydı. Sürekli kalp hızı ölçümü ve otomatik stres testi de aktifti. Kısacası, Huawei Watch GT 2 Pro’da iki şarj arasında geçecek sürenin çoğu kullanıcı için 10 güne yaklaşacağını söyleyebiliriz. Eğer yukarıda saydığımız özellikleri kapatırsanız, Huawei’nin sözünü ettiği 14 günlük tek şarjla kullanım süresini yakalayabilirsiniz.

Huawei, Watch GT 2 Pro ile birlikte saatin şarj edilme yönteminde de önemli bir değişiklik yapıyor. Şimdiye kadar çıkan Huawei akıllı saatlerinde gördüğümüz mıknatıslı, ancak üzerinde yer alan dişli bağlantı noktaları sayesinde saati şarj eden aksesuarın yerine tamamen manyetik endüksiyon ile şarj eden yeni bir aksesuar kutudan çıkıyor. Bu, şarj işlemini biraz daha pratik hâle getiriyor. Saatin bu aksesuarla şarj olması yaklaşık üç saat civarında bir zamanda gerçekleşiyor. Eğer dışarıdaysanız, yanınızda şarj aksesuarı yoksa, ancak Huawei’nin kablosuz ters şarj özellikli bir Android telefonuna sahipseniz, o hâlde saatinizin birkaç saatliğine çalışmasına yetecek gücü telefonunuzdan sağlayabilirsiniz. Sadece 15 dakikalık bir şarj ile yüzde 10’luk bir pil seviyesine ulaşılıyor. Bu da bizim kullanım senaryomuzda bir günü rahatlıkla çıkarmayı sağlayacaktır.

Huawei Watch GT 2 Pro inceleme: Egzersiz ve Sağlıklı Yaşam

Huawei’nin akıllı saatlerinde sağlıklı yaşam ve egzersiz odaklı işlevler zaten ön plandaydı. Watch GT 2 Pro ile birlikte bu alanlarda deneyimi artıracak birtakım yeniliklerin ve iyileştirmelerin sunulduğunu görüyoruz. Daha önceki saatlerde olduğu gibi, sağ tarafta yer alan alt tuşa bastığınızda Egzersiz uygulamasına hızlı geçiş yapıyorsunuz. Burada mevcut olan yürüyüş, doğa yürüyüşü ve benzeri egzersiz modlarının yanı sıra Golf gibi yeni sporları da görüyoruz. Bunun yanı sıra 17 profesyonel egzersiz modu da kullanıcıları bekliyor. 100’ün üzerindeki egzersiz modu sayesinde spor antrenmanlarınızın daha iyi şekilde takibi sağlanacak ve elde edilen verilerin doğruluğu yükselecek.

Öte yandan Akıllı Arkadaş olarak adlandırılan yeni bir özellik var. Eğer dışarıda koşmayı seviyor, ancak yeteri kadar motive olamıyorsanız, yanınızda sanki koşan bir arkadaşınız varmış gibi hissedeceksiniz. Koşu antrenmanını seçin, Akıllı Arkadaş seçeneğini etkinleştirin, daha sonra yol boyunca akıllı arkadaşınızın hızını takip ederek antrenmanızın en verimli şekilde geçmesini sağlayın.

Bunun dışında otomatik egzersiz tanıma gibi, fitness takip özelliğine sahip akıllı saatlerde olmazsa olmaz olarak nitelendirdiğimiz bir özellik de var. Egzersiz uygulamasını açıp herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Aralarında yürüyüş ve koşunun bulunduğu altı farklı antrenmanın başladığı otomatik olarak algılanıyor ve hareket takibi hemen başlıyor. Böylelikle gün içinde bir yerden bir yere giderken yaptığınız yürüyüşleri bile egzersiz olarak kaydetme şansınız var.

Suya dayanıklılık da Watch GT 2 Pro’nun egzersiz tarafında işe yarayan özelliklerinden bir tanesi. Bu akıllı saat 5 atmosfer basınçta suya dayanıyor. 50 metre derinlikteki suda 10 dakika boyunca kalabiliyor. Açık suda veya havuzda yüzerken yüzme antrenmanlarınızı Watch GT 2 Pro ile kayıt altına alabilirsiniz. Hatta suya dalarken de saati bileğinizde tutabilirsiniz. Bunlara ek olarak duşa girerken de Watch GT 2 Pro’yu bileğinizden çıkarmanız gerekmiyor.

Sportif yaşam tarafındaki bu özellikleri sağlıklı yaşam odaklı çeşitli özellikler tamamlıyor. Örneğin 24 saat boyunca kalp atışı TrueSeen 4.0+ olarak adlandırılan sensör aracığıyla izleniyor ve kalp hızı anlamlı bir grafikte gösteriliyor. Grafiğe baktığımızda ve belirli zaman aralıklarındaki hareketlerimizi ve ruh hâlini düşündüğümüzde sonuçların doğruluğunun yüksek olduğunu görüyoruz. Üstelik kalp hızının belirli bir seviyenin altına düşmesi veya üstüne çıkması durumunda bildirim de alabilirsiniz. Dolaşım sistemiyle ilgili bir başka özellik de SpO2 ölçümü, yani kandaki oksijen miktarının takibi. Sağlıklı bir insanda oksijen yoğunluğunun yüzde 90’ın üstünde olması gerekiyor. Bu eşiğin altında kalındığında bunun bir soruna işaret olduğu kabul ediliyor. Oksijen yoğunluğunu sürekli takip ederek egzersiz esnasında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bu iki özellik de kalp durumunu kontrol etmede dikkate değer fayda sağlıyor, ancak bunların tıbbi tanı cihazlarının yerine geçmediğini belirtmeden geçmeyelim.

Stres ölçümü ilk kez Watch GT 2’de gördüğümüz ve fazlasıyla beğendiğimiz özelliklerden bir tanesiydi. Aynı özelliği Watch GT 2 Pro’da da görüyoruz. Bu özellik GT 2 ve GT 2e’de yüksek doğrulukla çalışıyordu ve anlamlı sonuçlar ortaya koyuyordu. Aynısının Watch GT 2 Pro için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce kullandığımız saatlerden dolayı bir stres testi gerekmedi, ancak ilk kez bir Huawei Watch GT 2 serisi akıllı saat kullanacak olanların Huawei Sağlık uygulaması üzerinden stres testi uygulamaları gerekecektir.

Uyku Analizi de daha önceki Huawei akıllı saatlerinden taşınan bir özellik. Uyku takibi giyilebilir cihazlar için önem kazanan özelliklerden bir tanesi ve Huawei’nin saatlerinde de uyku takibi iyi şekilde çalışıyor. Watch GT 2 Pro’nun uzun pil ömrü bu akıllı saati şarj etmeye gerek duymadan geceleri de bilekte tutmayı ve uyku analizi için kullanmayı mümkün kılıyor. Uyku takibini başlatmak için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Saat uyuduğunuzu algıladıktan sonra takibe başlıyor. Sabah uyandığınızda gece çektiğiniz uykunun analizini ister saatte ister bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinde görebilirsiniz. Dört farklı uyku tipi tanınıyor ve uykunun hangi bölümlerinde bu evrelerde olduğunuz anlaşılır grafikler eşliğinde gösteriliyor. Üstelik kalp atış hızı da grafiğe yansıtılıyor. Uyku kalitesini nasıl artıracağınız konusunda da size öneriler veriliyor. Kısacası, uyku sorunu çekenler için bu özellik epey kullanışlı görünüyor.

Biraz rahatlamak isteyenler için Nefes Egzersizleri uygulaması da var. Tempo ve süreyi belirleyerek nefes egzersizleri yapabilir ve stresli anlarda rahatlayabilirsiniz.

Döngü Takibi de kadınlar için yararlı bir Huawei Watch GT 2 Pro özelliği. Adet verilerini kayıt altına alma, verileri karşılaştırma ve sağlık durumunu hatırlatma gibi özellikler akıllı saatteki Döngü Takibi uygulaması altında sunuluyor.

Huawei Watch GT 2 Pro inceleme: Yazılım

Huawei Watch GT 2 Pro Huawei’nin Harmony OS adlı işletim sistemiyle çalışıyor. Akıllı saatlere özel olan bu işletim sistemi yükte hafif olması ve sadece temel işlevlere odaklanmasıyla dikkat çekiyordu. Ancak Watch GT 2 Pro ile birlikte birtakım değişikliklerin yapıldığını görüyoruz. Örneğin ilk kez üçüncü taraf uygulamaların yüklenmesine izin veriliyor. Pek fazla seçenek yok, ancak Huawei Sağlık uygulaması üzerinden Wordpuz ve InfinityLoop adlı iki adet küçük oyunu saate kurabilir ve boş zamanlarınızda kendinizi oyalayacak pratik bir meşgale edinebilirsiniz.

Bunun dışında daha önceki Huawei saatlerinde gördüğümüz birçok temel uygulama var. Hava durumu, Kronometre, Zamanlayıcı, Alarm, El Feneri, Pusula gibi uygulamalar mevcut. Hava basıncı uygulaması ise bulunduğunuz yerdeki hava basıncını ve yüksekliği veriyor. Özellikle dağcılar, denizciler veya balıkçılar için bu uygulama epey kullanışlı olacaktır.

Her akıllı saatte gördüğümüz bildirimleri yansıtma özelliği Watch GT 2 Pro’da da mevcut. Huawei’nin “Akıllı Bildirim” olarak adlandırdığı bu özellik kapsamında gelen SMS, WhatsApp mesajı veya e-posta iletilerini bildirimleri üzerinden saatin ekranında görüntüleyebilirsiniz.

Bunun dışında Hava Durumu uygulaması ve kartı üzerinden bulunduğunuz yerin anlık, saatlik ve günlük hava durumlarını anlaşılır bir arayüzde görebilirsiniz. Telefonumu Bul ise bağlı olan telefonunuzun yerini belirlemenizi sağlıyor. Hızlı ayarlarda da bir kontrolü buluna Telefonumu Bul ile bağlı telefon sesli şekilde çaldırılıyor ve nerede olduğunu bulmanıza yardım ediliyor.

Watch GT 2 Pro’yu kullanışlı kılan diğer özellikler arasında Kamera Deklanşörü de var. Eğer akıllı telefonu bir tripoda yerleştirdiyseniz veya bir yere sabitlediyseniz, akıllı saatiniz üzerinden çekim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Müzik uygulaması sayesinde Watch GT 2 Pro’nun hafızasına kaydettiğiniz şarkıları dinleyebilirsiniz. 2 GB’lık alana en fazla 500 şarkı alınabiliyor. Bağlı bir Bluetooth kulaklıkla da müzik dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda bağlı akıllı telefonda çalan medyayı da saat üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bunlara ek olarak bağlı telefona gelen çağrıları Watch GT 2 Pro üzerinden de yanıtlayabilirsiniz. Hoparlörün ses çıkışı yüksek olduğu için karşı taraf rahatlıkla anlaşılıyor. Sizin sesinizi de karşı tarafa anlaşılır şekilde ulaşacaktır. Araba kullanırken veya spor yaparken bu özellik de işinize fazlasıyla yarayacaktır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Huawei Watch GT 2 Pro için kullanılabilecek 200’den fazla saat yüzü var. Bunlara Huawei Sağlık uygulaması üzerinden erişebilirsiniz. Öte yandan Watch GT 2 Pro’da yer alan NFC özelliği sayesinde telefonunuzun galerisinde bulunan bir fotoğrafı da tek dokunuşta saat yüzüne çevirebilirsiniz. Bunun için fotoğrafı seçmeniz ve telefonun arkasını Watch GT 2 Pro’ya dokundurmanız yeterli oluyor. Saat yüzündeyken parmağınızı yukarıdan aşağı sürükleyerek hızlı ayarlara ve pil durumuna erişebilirsiniz. Aşağıdan yukarı sürüklediğinizde de karşınıza gelen bildirimler çıkacak. Saat yüzünde sağa sola sürükleyerek de kalp atış hızı, hava durumu, Aktivite kayıtları gibi çeşitli görsel bileşenleri görüntüleyebilirsiniz.

Huawei Sağlık uygulaması üzerinden saat yüzlerini yükleyebileceğiniz gibi saate uygulama yükleme işlemini gerçekleştirebilir ya da saatin çeşitli ayarlarını yapabilirsiniz. Aynı zamanda saatin kaydettiği sağlık ve egzersiz verileri de Huawei Sağlık uygulamasıyla eşzamanlanıyor. Bu sayede verileri büyük ekranda daha anlamlı biçimde görmek mümkün oluyor.

Huawei Watch GT 2 Pro inceleme: Sonuç

Huawei Watch GT 2 Pro, işlev anlamında daha önce gördüğümüz Watch GT 2 ve GT 2e modellerinin çizgisini genel olarak sürdürüyor. Yine de, kullanıcıların hoşuna gidecek çeşitli yenilikler de mevcut durumda. Bunlar sayesinde hem çekiciliği artıyor hem de günümüzün akıllı saatlerinde gördüğümüz eğilimlere uyum sağlıyor.

Öncelikle şık ve üst sınıf tasarımı ve seçilen malzemeleriyle Watch GT 2 Pro, kendisi için biçilen 2 bin 299 TL’lik fiyatın karşılığını veriyor. Daha düşük fiyat noktasından sunulan Watch GT 2 ve GT 2e modellerine göre gerçekten daha şık ve üst sınıf görünüyor. Aradaki fiyat farkının büyük bir kısmını bu farklılıkla açıklayabiliriz. Bunun dışında Huawei’nin kablosuz şarj sistemini değiştirmesi, Qi gibi genel standardı benimsemesi ve üst sınıf akıllı telefonlarındaki ters kablosuz şarj özelliğinden de yararlanma imkanı sunması dikkate değer yeniliklerden. Bu da Huawei’nin diğer bazı akıllı saatlerdeki duruma ayak uydurduğunu gösteriyor.

Bunun dışında sağlıklı yaşam ve egzersiz odaklı özellikleriyle Huawei Watch GT 2 Pro, bu amacı güden kullanıcılar için amaca yönelik bir ürün niteliğini taşıyor. Özellikle Huawei’nin akıllı telefonlarıyla iyi anlaşıyor. Ancak Huawei Sağlık uygulaması üzerinden iPhone ve Android telefonlarıyla da iyi biçimde kullanılabiliyor.

huawei watch gt 2 pro satın alHuawei Watch GT 2 Pro
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER