EğlenceTeknoloji

Final Fantasy XIV bir kez daha TV dizisine dönüşüyor

final fantasy xiv

Final Fantasy XIV, gerçek oyuncularla çekilen bir dizi olarak televizyon izleyicileriyle buluşacak. Dizinin yapımcılığını Sony Pictures Television ve Hivemind üstlenecek. Hivemind daha önce de The Expense gibi işlere imza atmıştı. Şirketin portföyünde yakında Netflix’te izleyicilerle buluşacak olan The Witcher da bulunuyor.

Dizinin doğrudan Final Fantasy serisinin ondördüncü oyunundaki dünya ve karakterler üzerine kurulacağı belirtildi. Dizinin kaç bölümden süreceği ve devam eden büyük ölçekli multiplayer deneyiminin neresinde konumlanacağı henüz bilinmiyor. Final Fantasy serisinin popüler unsurlarının ve öne çıkan karakterlerinden Cid’in dizide boy göstereceği ise şimdiden açıklanan noktalar arasında yer alıyor.

Final Fantasy XIV’ün televizyonlara yabancı olmadığını belirtmek gerekiyor. Oyunun ekranlarla ilk buluşması, 2017’de Netflix’te yayınlanan Final Fantasy XIV: Dad on Light ile olmuştu. Dizide oyun üzerinden bir baba ve oğul arasındaki ilişki mercek altına alınmıştı. Büyülü dünya Eorzea’da geçecek olan yeni dizi, daha geleneksel bir fantezi dünyası sunacak gibi görünüyor.

Final Fantasy XIV dizisinin ne zaman ve nerede yayınlanacağı şu an için bilinmiyor. Ancak bunun Final Fantasy hayranları için pek de şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Serinin oyunlarında da duyurunun ardından detayların netleşmesi uzun zaman alıyor. Dolayısıyla ortada Final Fantasy hayranlarını zorlayacak bir durum olmadığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER