Ulaşım

Fiat Topolino: Citroen Ami’ye İtalyan dokunuşu

fiat topolino

Fiat’ın 500 serisinde elektrikli seçenekler mevcut. Ancak şirket şehirlerde elektrikli otomobillerin kullanılmasına yönelik açılımında bir adım daha attı ve Topolino modelini tanıttı. Fiat Topolino için “İtalyan Citroen Ami” şeklinde bir tanımlama yapmak yanlış olmayacaktır.

İtalyanlaştırma çerçevesinde ön tarafı yenilenen otomobilde tavan kahverengi bir kumaşla kapatılıyor veya bu kumaş toplanarak açılıyor. Kapıları da olmayan Topolino’da krem rengi deri koltuklar bulunuyor. Bahsi geçen farklılıklar dışında Topolino ve Ami’nin tamamen aynı olduğunu belirtmekte ve bu noktada hem Fiat’ın hem de Stellantis çatısı altında olduğunu hatırlatmakta fayda var.

5.5 kWh kapasiteli bataryasıyla 75 kilometre gidebilen Topolino’nun maksimum hızı ise saatte 45 kilometre. Otomobilin kabinini gösteren bir fotoğraf paylaşılmazken, kabindeki teknolojik donanımın şarj girişi ve telefon tutucusundan ibaret olduğu belirtildi.

Fiat Topolino için ehliyet gerekmiyor

Tıpkı Ami gibi, Topolino da otomobil değil, “dört tekerlekli bisiklet” olarak resmi kayıtlarda yer alıyor. Bu da aracı şehirde kullanmak için ehliyet gerekmediği anlamına geliyor. Fiat’tan yapılan açıklamada, “gençlerin yeniden otomobillerimize aşık olmasını istiyoruz” ifadesi yer alırken, “neşe, iyimserlik ve eğlence” ile birlikte sürdürülebilirliğe de vurgu yapılıyor.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Yeni Fiat Topolino, şehirlerde elektrikli ulaşımın teşvik edilmesinde sosyal olarak aktif bir rol oynayacak ve tüm aile için kişisel bir ulaşım çözümü yaratmada özel bir rol oynayacak. Herkesin erişebileceği kentsel sürdürülebilir mobilite çözümleri sağlamak şirketimizin demokratik misyonudur.

İLGİLİ HABERLER