Ulaşım

Faraday Future’dan ilk elektrikli otomobilinin çıkışına bir erteleme daha

faraday future

Elektrikli otomobil üreticisi Faraday Future, geçtiğimiz şubat ayında FF91 adını verdiği ilk aracının üretim versiyonunu ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki fabrikasında sergilemişti. Şirket bu etkinlikte uzun süreli ertelemelerin ardından otomobilin üretiminin 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlayacağını açıklamıştı.

Ancak evdeki hesap yine çarşıya uymamışa benziyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket yatırımcılarına elektrikli otomobilin üretimini bir kez daha ertelemek zorunda kaldığını açıkladı. Buna ek olarak, otomobilin piyasaya çıkışı için de daha fazla nakit paraya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Şirket FF91 teslimatlarının başlangıcı için 2022’nin üçüncü veya dördüncü çeyreğini işaret etse de, üçüncü çeyreğin ilk ayının sona ermek üzere olduğunu düşününce dördüncü çeyrek daha isabetli bir hedef gibi görünüyor. Nakit ihtiyacının açıkça belirtilmesi de bunu destekliyor. Faraday Future’dan verilen bilgiye göre, FF91’in piyasaya çıkışı için şirketin 31 Aralık 2022’ye kadar yaklaşık 325 milyon dolara ihtiyacı var.

Faraday Future 2014’te kurulmuştu. İlk elektrikli otomobilini 2018’de yollara çıkarmayı hedefleyen şirket, finansal problemler nedeniyle bu hedefi bir türlü tutturamamıştı. 2017’de parası neredeyse bitmek üzereyken daha sonra Çinli Evergrande tarafından satın alınan Season Smart isimli şirket Faraday Future’a 2 milyar dolar yatırım yapmıştı. Season Smart’ın 800 milyon dolarlık ilk nakit desteğini hızla tüketen şirket, 2018’de ana yatırımcısıyla karşı karşıya gelmişti. Aynı yılın sonlarında ise Evergrande ile bir yeniden yapılandırma anlaşması imzalanmıştı.

Faraday Future şimdiye kadarki macerasıyla büyük bir kara delik gibi görünüyor. Bu yeni yardım çağrısının yatırımcılarda nasıl yankı bulacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER