Teknoloji

Facebook’un iPhone ve Android uygulamaları için güncelleme geliyor (güncellendi)

Facebook’un merkezinde düzenlenen basın toplantısında sosyal ağ devinin paylaştığı haberlerden bir tanesi mobil uygulamalarındaki güncellemelerle ilgiliydi. Facebook’un Android uygulamasına Gruplar ve Yerler gibi Facebook servislerine de erişim imkânı eklendi. Daha önce Facebook’un mobil sitesi üzerinden bulundukları yerleri belirten Android’li mobil cihaz kullanıcıları çok kısa bir zaman sonra doğrudan uygulama üzerinden “check-in” yapabilecekler.

Apple tarafına baktığımızda ise, iPhone uygulamasında da bildirim yapılan yerlere ait fotoğrafların eklenebilmesi ve daha iyi etiketleme gibi özelliklerin eklendiğişni görüyoruz. Bu ek özellikler hâlihazırda uygulama içinden “check-in” yapabilen kullanıcıların Yerler özelliğini daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacaktır. Söz konusu uygulamalar henüz yayınlanmış değil, ancak kısa bir süre sonra yayınlanmasını bekliyoruz.

Yazıyı bitirmeden hatırlatalım. Türkiye’deki iPhone ve Android’li cihaz sahibi Facebook kullanıcıları, henüz Yerler Türkiye’de kullanılamadığı için sözünü ettiğimiz güncellemelerin çoğundan faydalanamayacak. Facebook yöneticisi Christian Hernandez Gallardo, bugünkü Webrazzi Summit’te söz konusu servisle ilgili olarak sorulan bir soruya çalışmaların sürdüğünü ancak Facebook Yerler’in ne zaman Türkiye’ye geleceği konusunda bir tarih veremeyeceğini söyledi.

İlgili – Mashable

Güncelleme 1: Facebook’un Android uygulamasının güncellenmiş 1.4 sürümü yayınlandı. Android Market’e erişebilenler aşağıdaki QR kodunu kullanarak uygulamayı cihazlarına indirebilirler.

İlgili – Engadget

Güncelleme 2: Facebook’un iPhone uygılaması da App Store’daki yerini aldı. Aşağıdaki App Store bağlantısı üzerinden en güncel uygulamayı indirebilirsiniz.

İlgili – App Store

İLGİLİ HABERLER