Teknoloji

Facebook yapışkanlarını zaman tüneli, grup ve etkinliklerde kullanabilirsiniz

facebook-yorum-141014

Facebook kullanıcıları bir süredir Facebook Messenger üzerinde gerçekleştirdiği sohbetlerde yapışkanları kullanarak sohbetlerini daha renkli bir hâle getiriyor. Sosyal paylaşım sitesi söz konusu yapışkanların çapını genişleterek zaman tüneli, grup ve etkinliklerde yapılan yorumları da kapsama alanına dahil etti.

Söz konusu yapışkanlara erişmek için kullanıcıların Facebook’taki yorum alanlarında bulunan gülen yüz ikonuna tıklamak yeterli oluyor. Facebook kullanıcıları açılan listeden uygun yapışkanı seçerek yorumlarına ekleyebiliyor. Facebook’un konuya ilişkin açıklamasını kendi zaman tünelinden yapan Facebook mühendislerinden Bob Baldwin, bu yapışkanlar sayesinde Facebook paylaşımlarının daha eğlenceli hâle geleceğinin ve kullanıcıların hislerini daha kolay ifade edebileceğinin altını çizdi.

Yapışkanlar ve his simgeleri genellikle gayrıciddi ve aptalca şeyler olarak nitelense de, internet kullanıcılarına duygularını metinle mümkün olmayacak bir biçimde açıklama imkanı sunmaları açısından önem taşıyor. His simgeleri ve yapışkanlar sayesinde çeşitli yorumlarda yaşanması muhtemel yanlış anlaşılmaların da önüne geçilebiliyor. Sanal dünyada kabadayılığın ve lincin oldukça arttığı şu günlerde, his simgeleri mesajı istenilen biçimde verme konusunda oldukça önemli bir rol oynayabiliyor.

Facebook’un kapsama alanını genişlettiği yapışkanlara hem masaüstünde hem de mobil platformlarda erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER