Teknoloji

Facebook Windows 10 Mobile uygulamaları için 2 GB RAM istiyor

facebook windows 10 mobileFacebook Windows 10 Mobile uygulamalarının performansı ve işleyişi konusunda kullanıcılardan gelen şikayetleri oldukça ciddi biçimde değerlendiriyor. Şirket, son hamlesiyle de ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Facebook, ana uygulaması ve Messenger’ın Windows 10 Mobile sürümü için cihazın 2 GB RAM’e sahip olmasını istiyor.

Söz konusu değişiklik, uygulamaların Windows Mağaza’daki sayfasında da görülebiliyor. Facebook’tan konuya ilişkin bir açıklama gelmese de, minimum 2 GB RAM gereksiniminin Windows Mağaza’da belirtilmesi doğrulama için yeterli oluyor.

Lumia 950 gibi üst segment Windows telefonlarında bu değişikliğin bir sorun teşkil etmesi beklenmiyor. Ancak piyasada sayıca daha fazla olan orta segment Windows telefonlarını kullananların bu değişiklik nedeniyle uygulama deneyiminde sorun yaşaması muhtemel gözüküyor.

Facebook Windows 10 Mobile uygulamaları şimdilik 2 GB’den daha az RAM’e sahip cihazlarda çalışacak

Facebook ve Facebook Messenger uygulamaları, şimdilik 2 GB’den daha az RAM’e sahip Windows 10 Mobile cihazlarında çalışmaya devam edecek. Bu durum, değişikliğin uygulamalardaki yavaşlıktan şikayet edenlere somut bir gerekçe sunmak adına yapılmış olabileceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER