Eğlence

Facebook orijinal video içerikleri yayına sunmaya hazırlanıyor

facebook

facebook videoFacebook bugünlerde bir sosyal ağın ötesine geçmeye vesile olacak birtakım adımlar atıyor. Şirketin sanal gerçeklik, yapay zekâ ve benzeri alanlarda çalışmaları, yatırımları bulunuyor. Eğer gelen son haberler doğruysa, Mark Zuckerberg’in imparatorluğu çok yakında orijinal yapımlara da el atacak.

Business Insider’ın haberine göre, Facebook haziran ayında TV’dekilere benzer programları web’e getirmeyi amaçlıyor. Yaklaşık iki düzine programın ilk etapta yayına sunulacağını ve bunları gelecekte yenilerinin izleyeceği söyleniyor.

Görünüşe göre, Facebook’un elinde büyük bir bütçe var; tam uzunlukta programların yanı sıra, YouTube’da gördüklerimize benzer, 5-10 dakikalık kısa videoların da hazırlanacağı söyleniyor. Kısa programlar her gün yayınlanacak şekilde planlanıyor.

Facebook bu yolla platformunda video üzerinde daha fazla kontrol imkanına sahip olacak, bunun yanı sıra kullanıcıyla olan bağı artacak. Son yıllarda Netflix, Hulu, Google, Snapchat ve hatta Apple’ın bile orijinal programlara gözünü diktiğini görüyoruz. Bu programlar video reklamların gösterimi için de biçilmiş kaftan niteliğini taşıyor.

Haziran ayında gelecek programlarından bir tanesinin sanal gerçeklik tabanlı bir arkadaşlık programı olacağı söyleniyor. Bu arada gençlerin ilgisini çekecek birçok içeriğin de planlandığı dile getiriliyor. Açıkçası, Facebook hâlâ gençleri Snapchat’ten kendisine çekmenin yollarını arıyor. Bu arada spor da Facebook’un keşfettiği alanlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Tüm bu dedikodular sosyal ağ devinin planlarından haberdar kaynaklardan geliyor, anlayacağınız henüz hiçbir şey resmiyet kazanmış değil. Bununla birlikte lansman tarihinin ötelenebileceğine dair işaretler de bulunuyor. Herhâlde Facebook ayağını suya daldırırken hiçbir şeyin eksik kalmamasını istiyor, bunun için erteleme de ihtimal dahilinde tutuluyor.

İLGİLİ HABERLER