Eğlence

Facebook Ready Player One afişlerine artırılmış gerçeklik deneyimleri yerleştiriyor

facebook ready player oneFacebook, “hedef izleme” adını taşıyan yeni bir artırılmış gerçeklik özelliğini kullanıma sunuyor. Söz konusu özellik ile kullanıcılar telefonlarını bir görselin üzerine doğrultarak artırılmış gerçeklik deneyimleri başlatabiliyor. Hedef izleme ilk etapta kapalı bir beta programı çerçevesinde geliştiricilere sunuyor. Ancak Facebook Ready Player One ve A Wrinkle In Time filmlerinin afişleriyle tüm kullanıcılarına basit de olsa bir artırılmış gerçeklik deneyimi yaşama imkanı sağlıyor. Söz konusu deneyim, QR kod taramasıyla da başlatılabiliyor. Geliştiricilere yönelik araç kitinin ilkbahar içinde genel erişime açılması bekleniyor.

Facebook kullanıcılarına son derece standart bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor. Sosyal ağ, sisteminin diğer artırılmış gerçeklik platformlarına kıyasla daha pürüzsüz biçimde çalışacağını iddia etti.

Facebook’un teknolojisi ile afiş ve posterleri hızla ve kolaylıkla artırılmış gerçeklikle renklendirmek mümkün olacak. Giriş seviyesi telefonlarda dahi çalışabileceği belirtilen özellik, afişin önünden biri geçerken de kesintisiz biçimde işlemeyi sürdürüyor.

Facebook Ready Player One ve A Wrinkle In Time filmlerinin posterleriyle sunduğu deneyimi “kalıcı artırılmış gerçeklik” olarak tanımlıyor. Sadece düz yüzeyleri tanımakla yetinmeyen sistem, yüzeyin üzerindeki objeleri de algılayabiliyor. Sistem, belirli bir görüntüyle bağlantılı bilgileri de kalıcı olarak saklayabiliyor. Facebook uzun vadede daha çok sanatçı ve markanın artırılmış gerçeklik sistemini insanlarla etkileşim için kullanmasını hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER