EğlenceTeknoloji

Facebook oyun uygulamasıyla Twitch ve YouTube’a meydan okuyor

facebook gaming oyun

Facebook, oyun dünyasında söz sahibi olma isteğini daha somut biçimde göstermeye hazırlanıyor. Sosyal ağ tarafından The New York Times’a yapılan açıklamaya göre, Facebook Gaming uygulaması bugün kullanıcıların karşısına çıkacak.

Facebook Gaming uygulamasında kolay oynanabilir bazı oyunlar ve çeşitli topluluk işlevleri bulunacak. Ancak uygulamanın temel kullanım amacı oyun yayınları başlatmak veya oyun yayınlarını takip etmek olacak. Uygulama üzerinden hem favori yayıncılar izlenebilecek hem de telefondaki mobil oyunlar için yayın yapılabilecek. Bu yayınlar, kullanıcının Facebook profilinde de gösterilecek.

Facebook Gaming’de reklam gösterilmeyecek. Yayıncılar, izleyicilerin onlara gönderdikleri yıldızlar üzerinden para kazanacak.

Facebook Gaming ilk olarak Android’de kullanıcılarla buluşacak. Uygulama, Apple’ın onay vermesinin ardından iOS’e gelecek. Oyun yayını özelliğinin iOS üzerinde nasıl işleyeceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil. App Store politikaları, Facebook’un üçüncü taraf uygulamalardan görüntü aktarımı yapmasına izin vermeyebilir. Facebook, uygulamanın farklı versiyonlarını 18 aydır Latin Amerika ve Güney Doğu Asya’da test ediyordu.

Facebook oyun yayınlarının daha çok ilgi çekmesi için çalışıyor

Facebook’un bu uygulamayı yayınlama sebebini anlamak zor değil. Canlı yayın pazarından daha büyük bir pay kapmak isteyen şirket, bir ateşleyiciye ihtiyaç duyuyor gibi görünüyor. Sosyal ağ popüler yayıncıları transfer etse de, yapılan ölçümler hâlâ Twitch ve YouTube’a karşı sıkıntı yaşadığını gösteriyor. Daha önceki girişimlerinden aradığını tam olarak bulamayan Facebook, yeni uygulamasıyla oyun yayınlarının daha fazla ilgi çekmesini sağlayabilir.

Facebook, ayrı bir oyun uygulaması hazırlayan ilk platform değil. Üstelik bu yöntemin başarısı konusunda kesin ifadeler kullanmak da oldukça zor. YouTube da 2015’te özel bir oyun uygulaması yayınlamış, ancak dört yılın sonunda 2019 itibarıyla bu uygulamayı kapatmaya karar vermişti. Buna ek olarak; Facebook’un, YouTube’un ve Microsoft’un yaptığı önemli anlaşmalara rağmen, oyun yayını pazarında hâlâ Twitch’in üstünlüğü sürüyor. Önemli oyun yayıncılarının büyük kısmının hâlâ Twitch’te olması, Facebook’un işini zorlaştırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER