Teknoloji

Facebook Messenger’ın yeni yüzü tüm kullanıcılara açılıyor

facebook messenger

Facebook Messenger için yeni bir tasarımın üstünde çalışıldığı geçtiğimiz yıl mayıs ayında F8 konferansında açıklanmıştı. Söz konusu yeni tasarım, sonunda tüm kullanıcılarla buluşmaya başladı. Uygulamanın hem App Store hem de Google Play Store’daki sayfasında yeni arayüze ait görselleri görmek mümkün oluyor.

Yeni Messenger tasarımı hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılarla buluşmaya başlasa da, tüm kullanıcıların bu tasarımla tanışması biraz zaman alacak. Messenger ekibi tarafından Twitter’da yapılan açıklamada, yeni tasarımın tüm kullanıcılara dağıtımının kademeli olarak yapılacağı ifade edildi.

Facebook yeni tasarımla Messenger’ı daha sade hâle getirmeyi ve mesajları yine merkeze taşımayı planlıyor. Sadeleşme amacına rağmen, tasarımın tüm kullanıcılara dağıtımının zaman alması ilginç bir durum olarak değerlendirilebilir. Mayıs ayında yapılan duyurunun ardından ekim ayında küçük bir kullanıcı grubu yeni tasarımı deneyimlemeye başlasa da, bu grup dışında kalanların yeni tasarımla tanışmak için tek şansı Facebook’un Portal serisi video sohbet cihazlarından birini almaktı. Söz konusu cihazlarda yeni Messenger deneyimini kullanmak bir tür zorunluluktu.

Facebook Messenger için hazırlanan yeni tasarımda göze çarpan noktalardan ilki, dokuz olan sekme sayısının üçe indirilmesi oluyor. Arayüzdeki sade beyaz alan oranı genişlerken, Messenger’ın sohbet ekranlarında sunduğu tüm işlevler geçerliliklerini koruyor. Ancak bu işlevler dört nokta ikonunun içine gizleniyor. Facebook Messenger’ın yeni tasarımı ekstra özellikler sunmaktan ziyade deneyimin özünü öne çıkarmaya odaklanıyor.

İLGİLİ HABERLER