Teknoloji

Facebook Messenger yeni tasarımıyla daha sade bir deneyim vadediyor

facebook messenger

Facebook Messenger 4 olarak da anılan yeni Messenger sürümü ilk olarak Facebook’un F8 konferansında duyurulmuştu. Sosyal medya devi, yeni Messenger sürümünün küresel dağıtım sürecinin başladığını açıkladı. Messenger, yenilenen yüzüyle kullanıcıların sıklıkla kullandıkları özelliklere odaklanarak daha sade bir deneyim vadediyor.

Facebook Messenger‘ın yeni versiyonunda uygulamanın çekirdeğini oluşturan dokuz sekmeden sadece üçü varlığını sürdürüyor. Bu sekmeler Sohbetler, Kişiler ve Keşfet sekmeleri oluyor. Diğer sekmeler kaldırılsa da, sundukları özellikler varlıklarını sürdürüyor. Kısacası Messenger gücünden herhangi bir şey kaybetmiyor.

Messenger 4 ile kullanıcıların sohbet pencerelerini küçük renk dokunuşlarıyla kişiselleştirmeleri mümkün hâle geliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde sohbet balonlarını birden fazla renkle kendi zevklerine göre dizayn edebiliyor. Böylelikle sohbetlerin kullanıcıların ruh halini yansıtması kolaylaşıyor.

Facebook Messenger için yeni değişiklikler de yolda

Facebook Messenger için hazırlanan yeni tasarım, önümüzdeki haftalarda kademeli olarak tüm kullanıcılara dağıtılacak. Ancak yapılacak değişiklikler bunlarla sınırlı kalmayacak. Messenger’a koyu renk modunu getireceğini daha önce açıklayan Facebook, arayüzde başka görsel değişiklikler de gerçekleştirecek.

İLGİLİ HABERLER