Manşetler

Facebook Messenger’da video görüşme dönemi başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger’da bugün itibarıyla video görüşmeleri dönemini başlatıyor. Kullanıcılar bundan böyle uygulama içindeki tek bir düğmeye dokunarak arkadaşlarıyla yüz yüze sohbete başlayabilecek. Ücretsiz olarak yapılan görüntülü görüşmelerde 3G veya Wi-Fi bağlantısı kullanılabiliyor.

Böylelikle Facebook, Microsoft’un Skype, Google’ın Hangouts ve Apple’ın FaceTime’ına kendi servisiyle rakip oluyor. Bireysel kullanıcılar için bu, yeni bir alternatifin ortaya çıkması demek, ayrıca Facebook’da var olan arkadaş sayısının çokluğu düşünüldüğünde aranan kişiye ulaşma ihtimali Facebook Messenger üzerinden daha yüksek olacaktır. Bu arada görüntülü görüşme özelliği Facebook’un geliştirmeyi sürdürdüğü Facebook for Work servisi için de kullanışlı olacaktır.

facebook-messenger-video-buton-280415

Ürün açısından baktığımızda Messenger’daki video servisi için söylenecek çok fazla bir şey yok. Sohbet oturumlarınız içinde bulunan video kamera ikonuna dokunarak görüntülü görüşmeyi başlatabilirsiniz. Görüşme başladıktan sonra ön ve arka kameralar arasında geçiş yapabilir veya kamerayı tamamen kapatabilirsiniz.

Facebook Messenger’dan sorumlu ürün şefi Stan Chudnovsky’nin söylediğine göre, Facebook’un geliştiricileri video görüşmelerin düşük bant genişliğine sahip hücresel ağlarda da iyi performans gösterecek şekilde çalışmasına odaklandılar.

facebook-messenger-video-arama-280415

Messenger, video görüşme özelliği sayesinde momentumunu daha da artırabilir. Servisin şu anda 600 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunuyor ve bunların yüzde 10’u internet tabanlı telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor. Facebook görüşmelerden herhangi bir kazanç etmiyor olabilir, ancak bu şekilde Messenger kullanıcıların iletişim ihtiyaçlarının odağında kalmayı başarıyor.

Bu arada söz iletişimden açılmışken, Facebook geçen hafta Android’e özel telefon uygulaması ve kişi yöneticisi Hello’yu çıkarmıştı. Ayrıca bu ayın başlarında da Messenger’ın masaüstü versiyonu da çıkarılmıştı.

Aşağıdaki kaynak bağlantıları takip ederek Facebook Messenger’ın iOS veya Android sürümlerini indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER