Teknoloji

Telegram bire bir video görüşme özelliğini kullanıma sundu

telegram video görüşme

Güvenli mesajlaşma uygulaması Telegram hem iOS hem de Android uygulamalarında bire bir görüşme özelliğini kullanımına sundu. Şirket, duyurusunda 2020’nin yüz yüze iletişime olan ihtiyacı öne çıkaran bir yıl olduğunun altını çizdi

Yedinci yılı şerefine yayınlanan blog yazısında Telegram, video görüşmesi başlatma sürecini de açıkladı. İletişim kurmak istediğiniz kişinin profil sayfasına girin ve buradaki video görüşme seçeneğine tıklatın. Kullanıcılar bir görüşme sırasında istedikleri zaman videoyu açıp kapatabilirler. Görüntülü konuşma resim içinde resim modunu da destekliyor. Bu sayede kullanıcılar video görüşme sırasında uygulama içinde başka arkadaşlarıyla da sohbeti sürdürebilirler.

Telegram’ın blog yazısında belirtildiğine göre, video görüşmeleri uçtan uca şifreli. Zaten bu özellik uygulamanın sesli görüşmeleri ve yazılı mesajları için ayırt edici özelliklerden bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Konuyla ilgili blog yazısında “Android ve iOS için uygulamalarımız yeniden üretilebilir yapılara sahiptir, böylece herkes şifrelemeyi doğrulayabilir ve uygulamalarının her güncellemede yayınladığımız aynı açık kaynak kodunu kullandığını onaylayabilir.” ifadesi yer alıyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Telegram, bu yılın sonuna kadar grup video görüşmeleri özelliğini çıkaracağını kaydetmişti. Henüz o noktaya gelmedik, ancak şirket en son blog yazısında video görüşmelerin gelecek versiyonlarla birlikte daha fazla özellik ve iyileştirme kazanacağını belirtti. İlerleyen aylarda çıkacak grup video görüşme özelliği için de çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Telegram bire bir video görüşme özelliğini kullanıma sundu

Ayrıca Telegram, yine nisan ayında aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER