Teknoloji

Video görüşmeleri eğlenceli hâle getiren uygulama Mmhmm Mac’e geldi

mmhmm

Video görüşmelerin iyice yaygınlaştığı bir ortamda Mmhmm adlı video sunum uygulaması, işin içine biraz daha fazla görsellik ve eğlence katmayı amaçlıyor. Uygulama beta sürecinden çıkaram Mac için yayınlandı. Uygulamanın ücretsiz ve premium paketleri var. Aynı zamdan Apple’ın yeni M1 işlemcili dizüstü bilgisayarlarını satın alanlara has bir özellik de bulunuyor.

Zamanımızın büyük bir kısmını video görüşmelerle geçiriyorsak, neden bunları biraz daha etkileyici ve sürükleyici hâle getirmiyoruz? Mmhmm de bu düşünceyle yola çıkıyor, video görüşmelerinin basit şekilde masaüstü paylaşımından ve değiştirilmiş arka planlardan ibaret olmasının ötesine geçiyor.

Bu uygulama kullanıcılara fotoğraflarının, videolarının ve sunumlarının boyutları yeniden ayarlanabilir versiyonlarını kullanma imkanı veriyor. Hatta video görüşmelere bir canlı video yayını bile verilebiliyor. Uygulama, hangi platformu kullanırsanız kullanın, kullandığınız arka plan veya efektler ya da yaptığınız sunum için bir denetçi işlevi görüyor. Bunun yanı sıra Co-Pilot özeliğini kullanarak sunumlara katkıda bulunabilir, bir arkadaşınızla ortak sunum yapabilir veya siz konuşurken kontrolü bir başkasına verebilirsiniz.

Mmhmm sadece kurumsal kullanım odaklı bir uygulama değil. Bunu da Jedi hologram benzeri filtreler ya da Big Hand gibi modlar sayesinde anlıyoruz.

Big Hand modu, uygulamanın beta sürümünden çıkmasıyla birlikte sunuluyor ve Apple’ın yeni M1 işlemcili bilgisayarlarına has bir özellik. Çünkü bu işlemcinin makine öğrenme yeteneklerini kullanıyor. Bunun sayesinde grup görüşmeleri içinde sözsüz iletişim daha kolay hâle getirebilirsiniz. Tepki vermek amacıyla sesinizi açmak için bir düğmeye basmakla uğraşmak yerine, Big Hand modu sizin elinize özel bir renkli el atıyor ve bunu kullanarak küçük video konuşma penceresinde bile rahatlıkla görülebilecek baş parmak işareti, zafer işareti veya bir nokta ekleyebiliyorsunuz.

mmhmm

Mmhmm iki farklı paket sunuyor. Premium pakette özelleştirilebilir arka planlar ve lazer işaretçiler, filtreler gibi eğlenceli araçlar var. Basic paket ise sunum için temel işlevleri, sunumları kaydetmeyi veya sunumlara katkıda bulunmayı içeriyor.

Mmhmm’i indiren herkes, “Premium” altındaki araçları yedi gün boyunca ücretsiz deneyebiliyor. Daha sonra da premium özellikleri günde bir saat kullanma imkanına sahip olacak. Sınırsız erişim isteyenlerin ayda 9.99 dolar veya yılda 99 dolar karşılığında abone olmaları gerekiyor.

Buna ek olarak, premium araçları daha uzun süre boyunca kullanmanın da yolları var. Eğer beta sürümünün bir parçası olmuşsanız, geliştirici All Turtles bir teşekkür anlamında üç aylık premium erişimini hediye ediyor. Okul e-posta adresleriyle [email protected] adresine e-posta göndererek durumlarını doğrulayan öğrenciler ve öğretmenlere de bir yıllık premium paket ücretsiz veriliyor.

Mmhmm web sitesi üzerinden dağıtıma sunuldu. Big Sur, Catalina veya Mojave yüklü Mac bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Mac App Store’a da gelmesi planlanırken Windows sürümü hazırlıkları da beta aşamasında sürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER