Teknoloji

Facebook Messenger’da mesajı geri al özelliğini test ediyor

facebook messenger

Bu yılın başlarında Facebook, kurucu ve CEO Mark Zuckerberg tarafından Messenger‘da gönderilen bazı eski mesajların gizlice silindiğini açıklamıştı. Normal Facebook kullanıcıları bir mesajı kendi taraflarında silse bile, alıcı tarafında bu mesaj gösterilmeye devam ediyor. En üst düzey yöneticinin kimsede olmayan bir imkana sahip olması fazlasıyla sıra dışıydı.

Daha sonra nisan ayında Facebook, herkes için gönderilen mesajı “geri al” özelliğini sunacağını söylemişti. Ancak bununla ilgili herhangi bir detay verilmemiş, ne zaman çıkacağı belirtilmemişti. TechCrunch’ın haberiyle geri al özelliğiyle ilgili bazı detaylar açığa çıkmış oldu.

Teknoloji konusunda verdiği haberlerle bilinen Jane Manchun, bir tweetinde Android üzerinde mesajı geri al özelliğinin nasıl çalıştığını ekran görüntüleriyle gösterdi. Bir sohbet içinde gönderilmiş mesajları düzenlerken, “Mesajı Sil” seçeneğinin hemen üstünde “Mesajı Geri Al” seçeneği görülüyor.

facebook messenger

Eğer mesajı geri al seçilirse, bir pencere açılıyor ve sizden bu seçimi onaylamanız isteniyor. Mesajın sohbetten kaldırılacağı belirtiliyor.

Wong, mesajı geri almak için bir zaman kısıtlamasının olacağını da söylüyor. Benzer şekilde Gmail’ın mesajı geri al özelliği de, bir e-posta iletisi gönderildikten sonraki 30 saniyelik zaman aralığında çalışıyor. Ne var ki Wong, Messenger için zaman kısıtlamasının ne olduğu konusunda bir bilgi vermedi.

TechCrunch’a açıklama gönderen bir Facebook temsilcisi şirketinin, çeşitli ürünleri ve özellikleri herkesin kullanımına sunmadan önce, deneyim kalitesinden emin olmak amacıyla kendi bünyesinde test ettiğini söyledi. Diğer bir deyişle, bu özelliğin gerçekten test edilmekte olduğunu dolaylı olarak doğruladı.

İLGİLİ HABERLER