Teknoloji

Facebook Messenger artık SMS göndermek ve almak için kullanılamayacak

Facebook Messenger sms

Facebook Messenger SMS mesajlarını 2016’dan bu yana destekliyor. Ancak bu destek çok yakında sona erecek. Facebook Yardım Merkezi’nden yapılan paylaşımda SMS desteğinin yakında sonlandırılacağı açıklandı.

Telefonunda ana SMS uygulaması olarak Facebook Messenger’ı tercih eden Android telefon sahipleri, 28 Eylül’den itibaren bu imkandan yararlanamayacak. Facebook, kullanıcılarını şimdiden Google’ın Mesajlar uygulamasına yönlendirmeye başlamış durumda.

Facebook’un son zamanlarda Messenger tarafında bir tür hafiflemeye gittiğini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Örneğin, geçtiğimiz mayıs ayının sonu itibarıyla Facebook Messenger’ın Apple Watch uygulamasının da fişi çekilmişti. Daha öncesinde Messenger’ın ana Facebook uygulamasına geri dönüşüne karar verilmesi de bu hafiflemeyle bağlantılı bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Facebook Messenger SMS desteğiyle kullanıcı etkileşimini artırmayı hedeflemişti

Facebook Messenger SMS desteğiyle Android tarafında daha yüksek bir kullanıcı etkileşimi yakalamayı amaçlamıştı. Ancak aradan geçen dönemde şirketin stratejisi de değişmiş ve Facebook SMS tarafına yönelmek yerine kendi çatısı altındaki WhatsApp ve Instagram ile daha bütünleşik bir mesajlaşma deneyimine yönelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER