Teknoloji

Facebook Messenger Rooms için yeni arayüz ve araçlar

facebook messenger rooms

Facebook Messenger Rooms platformunu nisan ayında duyurmuştu. Messenger Rooms sayesinde kullanıcılar cihazlarında Messenger yüklü olmasa bile arkadaşları ve aile üyelerini görüntülü olarak arayabiliyor.

Böylelikle kullanıcılar Haber Kaynağı veya Gruplar üzerinden paylaşılan bağlantılarla da sohbetlere katılabiliyor. Ancak sosyal ağ sonunda Rooms’un Facebook Messenger üzerinden kullanımını da kolaylaştırmak için harekete geçti.

Facebook’un yaptığı ilk değişiklik, Messenger’da Rooms oluştururken kullanılan arayüzü yenilemek oldu. Artık kullanıcılar oluşturdukları sohbet odasına bir isim verebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde sohbetin başlangıcı için bir tarih belirleyebiliyor ve davetli listesi oluşturup arkadaşlarını haberdar edebiliyor. Bunlar daha önce Haber Kaynağı üzerinden de yapılabiliyordu. Ancak artık Messenger üzerinden de bu işlemler gerçekleştirilebilecek.

Facebook, Messenger kullanıcılarına odalarını özelleştirme konusunda da daha fazla imkan sağlayacak. Kullanıcılar fotoğraf yükleyerek özel bir arka plan oluşturabilecek. Buna ek olarak, videolar da arka plan olarak ayarlanabilecek.

Yeni Facebook Messenger Rooms arayüzü ve araçlarının mobil platformlarda dağıtımı başladı. Masaüstü desteği ise önümüzdeki aylarda sunulacak. Arka plan desteği de önümüzdeki haftalarda aktif hâle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER