Teknoloji

Facebook Messenger birkaç ay içinde reklam yayınına başlayabilir

facebook messenger

Facebook’un önümüzdeki birkaç ay içinde Messenger’da ücretli reklam gösterimine başlamaya hazırlandığı söyleniyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre; sosyal paylaşım sitesi, şirketlere yılın ikinci çeyreğinden itibaren müşterilerine doğrudan mesaj gönderebileceklerini belirten dokümanlar gönderdi.

Haberde şirketlerin sadece kendileriyle daha önce iletişime geçen müşterilerine mesaj gönderebileceği bilgisi de yer alıyor. Facebook’un Messenger’ı şirketlerin müşterileriyle iletişimi için öncelikli bir mecra haline getirme isteği göz önüne alınınca söz konusu hamle kulağa daha mantıklı hâle geliyor.

Facebook’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise şirketin Facebook Messenger ile dünyanın dört bir yanındaki 800 milyon insana yüksek kaliteli bir deneyim sunmayı ve bu deneyimin içinde istenmeyen mesajların ulaştırılmasının önüne geçmenin de bulunduğunu belirtti. Ancak, sosyal paylaşım sitesinin Messenger’ın şirketler tarafından bir müşteri hizmetleri platformu şeklinde kullanılmasını amaçladığı da biliniyor. Bunun için şirketlere yeni bir kısa URL sunan Facebook, söz konusu URL üzerinden müşterilerin şirketlere ulaşmasını sağlıyor.

Messenger reklamlarının hangi formatta gösterileceği şu an için belirsizliğini koruyor. TechCrunch’ın haberine göre, şirketler Messenger’ı promosyon, yeni ürün tanıtımı ve bir ürün almayı düşünen ancak arkasını getirmeyen müşterilere ulaşmak için kullanabilir. Sosyal paylaşım sitesinin Messenger üzerinden reklam özelliğinin duyurusunu önümüzdeki nisan ayında gerçekleştireceği F8 konferansında yapması muhtemel gözüküyor.

Bir diğer sosyal paylaşım sitesi Twitter da markalar ve müşterilerinin direkt mesajlar aracılığıyla iletişim kurmasını mümkün kılacak değişiklikler gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER