Teknoloji

Facebook Messenger reklam botlarına açılıyor

facebook messenger

facebook messengerFacebook Messenger’da hali hazırda HP ve Expedia gibi şirketlerin alışverişe yardımcı olan robotları yer alıyor. Alışverişe yardım eden bu robotlar, kullanıcılara yeni bir ürün satmaya çalışmıyor. Ancak sosyal paylaşım sitesinin politika değişikliğiyle birlikte otomatikleşmiş asistanların abonelik mesajı göndermeleri ya da çeşitli servislerin promosyonunu yapmalarının önü açılıyor.

Facebook’un değişikliği, doğal olarak “spam” korkusunu akıllara düşürüyor. Ancak sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada her şeyin kullanıcı kontrolünde olduğunun altı çiziliyor. Facebook Ürün Müdürü Seth Rosenberg, şirketler ve kullanıcılar arasındaki diyaloglarda kontrolün tamamen kullanıcıda olduğunu belirtti. Rosenberg, sohbetlerin kullanıcı tarafından başlatılabileceğini ve kullanıcıların dilediklerinde sohbeti sessize alma veya karşı tarafı engelleme hakkına sahip olduğunu dile getirdi.

Kullanıcılar Messenger üzerinden bir şirkete ulaştıklarında şirketin 24 saat içinde cevap vermesi gerekiyor. Ancak “Daha fazlasını öğren” veya “Randevu al” gibi seçenekler içeren yanıtlar saati sıfırlıyor. Şirketlerin Messenger akışlarına abone olanlar ise istemli ve düzenli olarak mesajlar alacak. Ancak bu mesajlarda promosyon amaçlı içeriklere izin verilmeyecek. Abonelerin bir mesaja yanıt vermesi durumunda standart mesaj moduna geçilecek. Bu da reklam ve promosyon amaçlı içerik iletiminin önünü açacak.

facebook messenger reklamStandart mesajlaşmaya getirilen yeni kurallara uymak için Messenger’da hali hazırda boy gösteren şirketlerin önünde üç aylık bir süre bulunuyor. Platforma yeni katılan şirketler içinse Facebook beş gün içinde değerlendirmeyi tamamlama sözü veriyor.

Yeni abonelik seçenekleri haberler, üretkenlik ve kişisel takip hizmeti (fitness, sağlık, zindelik ve finans) sunan şirketler için beta olarak faaliyete geçti. İlgilenen kurumların servisten nasıl faydalanmak istediklerini altı ay içinde Facebook’a anlatması gerekiyor.

Facebook Messenger reklam gösterimiyle geniş kitlesi üzerinden gelir elde edebilir

Facebook’un oluşturduğu yeni yapı, aylık kullanıcı sayısı 1 milyarı bulan Messenger üzerinden gelir elde etmek için etkili olabilir. Platformda hali hazırdaki bot sayısının 18 bin olduğu ve 23 bin şirketin de Facebook’un “Wit.ai” derin öğrenme teknolojisinden faydalandığı belirtiliyor. Söz konusu teknoloji, doğal dilin tanınmasını mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER