Teknoloji

Devletler koronavirüs ile mücadelde Facebook Messenger’dan yararlanıyor

facebook messenger

Facebook Messenger, Birleşmiş Milletler’e yardım ve devletlerin koronavirüsle ilgili doğru bilgileri aktarmasına destek olmak için yeni bir program başlattı. Messenger geliştiricilerini ve devlet kuruluşlarını bir araya getirecek bu program ile özel bot ve uygulamaların geliştirilmesi; böylelikle küresel koronavirüs salgınıyla ilgili doğru bilgilerin insanlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Bu yeni programın ilk katılımcılarından biri Arjantin Sağlık Bakanlığı oldu. Botmaker.com ile birlikte çalışan bakanlık, özel botuyla günün 24 saati boyunca koronavirüs salgınıyla ilgili doğru ve güvenilir bilgileri Arjantinlilere aktarmayı hedefliyor. Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü ve Pakistan Sağlık Hizmetleri Bakanlığı da koronavirüs bilgilerinin paylaşımı için Messenger’ı kullanıyor.

Pakistan Sağlık Hizmetleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Messenger deneyimi bize koronavirüs salgınıyla ilgili güncel bilgileri almak isteyen vatandaşlarımıza hizmet etme imkanı sağlıyor. Böylelikle destek hattımızı da daha kritik vakalar için açık tutmuş oluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Facebook Messenger için bir hackathon da başlatıyor

Facebook, geliştiricileri sosyal mesafe gibi konularla ilgili mesajlaşma çözümleri oluşturmaya teşvik etmek için de bir hackathon başlatıyor. Bu hackathon’un katılımcıları hem yerel hem de küresel çözümler üstüne çalışacak. Eğitim materyallerine ve videolara ulaşım da hackathon’un odak noktaları arasında bulunuyor.

Facebook Messenger, yine Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp ile birlikte dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biri konumunda. Messenger’ı her gün yaklaşık 1.5 milyar kişi kullanıyor. Kapsama alanının genişliği, Facebook Messenger’ı doğru bilgilerin iletimi için önemli bir mecra hâline getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER