Teknoloji

Facebook Messenger kötü yorum ve notlarla iTunes App Store’un zirvesinde

facebook-messenger-video-paylasim-130614 (800 x 534)

Facebook bir süredir planladığı ayrılığı nihayet gerçekleştirdi ve iPhone ile Android uygulamalarında bulunan mesajlaşma özelliğini tamamen Facebook Messenger uygulamasına aktardı. Bu aktarmanın ardından Facebook mesajlarını iPhone veya Android’den görmek isteyenlerin Messenger uygulamasını indirmesi bir zorunluluk halini alırken, pek çok kullanıcı bu dayatmadan duyduğu memnuniyetsizliği açıkça dile getirdi.

Bu memnuniyetsizliğe rağmen, pek çok kullanıcının mecburiyetten indirdiği Facebook Messenger uygulaması pek çok ülkede ücretsiz iOS uygulamaları listesinin zirvesine çıktı. Ancak zirvede olan diğer uygulamaların aksine, Facebook Messenger düşük notları ve hakkında yapılan kötü yorumlarla dikkat çekiyor. Facebook’un zorlamasından dolayı mutsuz olan kullanıcılar tepkilerini olumsuz yorum ve kötü notlarla gösteriliyor.

Halihazırda Facebook Messenger uygulaması iTunes App Store Türkiye mağazasında zirvede olsa da, sadece 1,5 yıldızlık bir nota sahip. ABD mağazasında zirvedeki konum değişmiyor, ancak not bir yıldıza iniyor. App Annie’ye ait veriler dünyanın pek çok ülkesinde benzer bir eğilim olduğunu ortaya koyuyor.

Google Play’da Facebook Messenger uygulaması halen dört yıldızlık bir ortalamaya sahip. Bu durum ise iTunes App Store’da sadece uygulamanın son versiyonuna verilen notlar gösterilirken, Google Play’de tüm versiyonlara verilen notların kümülatif olarak değerlendirilmesinden kaynaklanıyor. Ancak Google Play’de de yorumların olumsuz olması dikkat çekiyor.

Facebook kullanıcıları karşılaştıkları dayatmaya yönelik tepkilerini sosyal medyada da dile getirirken, son günlerde kullanıcılarını benzer bir geçişe zorlayan Foursquare de tepki görüyor. Keşif özelliklerine odaklanmak isteyen Foursquare, yer bildirim özelliklerini bir süre önce Swarm adını taşıyan bir uygulamaya aktarmış, kısa bir süre önce de tüm kullanıcılarının Swarm yüklemesini zorunlu kılmıştı.

İLGİLİ HABERLER