Teknoloji

Facebook Messenger ve Instagram arasındaki çizgi inceliyor

facebook messenger instagram

Facebook’un bünyesindeki mesajlaşma uygulamlarını birleştirme planı netleşiyor. Şirket, Messenger’da sunduğu bazı özellikleri Instagram’ın mesaj kutusuna entegre ediyor. Bu entegrasyonla birlikte Facebook Messenger ve Instagram arasında mesaj göndermek de mümkün olacak.

Sosyal medya devi bu özellikleri test etmeye geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Şirket şimdi de Instagram’ın mesajlaşma aracını kullanan herkesin söz konusu özelliklerden yararlanmasını planlıyor.

Instagram kullanıcıları yakında, “platformda mesajlaşmanın yeni yoluyla tanışmaları” için uygulamayı güncellemeleri gerektiğini söyleyen bir bildirimle karşılaşacak. Uygulama güncellendiğinde, Instagram’ın mesaj arayüzü üzerinden Instagram hesabı olmayan Facebook kullanıcılarına ulaşmak da mümkün olacak. Buna karşılık, Messenger kullanıcıları da sadece Instagram hesabı olan arkadaşlarıyla mesajlaşabilecek.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere konuşan Facebook yetkilileri, yapılan güncellemenin Facebook ve Instagram hesaplarını birleştirme anlamına gelmediğini belirtti. Her iki uygulamayı da kullananlar ayrı ayrı mesaj almaya ve göndermeye devam edebilecek.

Facebook kullanıcılarına bu özelliği kontrol etme imkanını da sunacak. Örneğin, bir Instagram kullanıcısı Instagram’da olmayan bir Facebook kullanıcısının kendisine mesaj atmasını engelleyebilecek. Aynı durum Facebook tarafında da geçerli olacak.

Facebook Messenger’ın ürün tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Loredena Crisan, yapılan değişiklikle birlikte Facebook’un mesajlaşma deneyiminin e-posta almaya ve göndermeye yaklaştığını savundu. Gmail ve Yahoo kullanıcılarının birbirleriyle iletişim kurabildiklerini söyleyen Crisan, Facebook Messenger ve Instagram kullanıcıları için de benzer bir durumun söz konusu olacağını dile getirdi.

Facebook, Instagram’ın mesajlaşma aracına başka yeni özellikler eklemeyi de ihmal etmiyor. Instagram kullanıcıları artık mesajları birbirlerine iletebilecek, reaksiyonlar ekleyebilecek veya “yok olma modu” ile otomatik olarak kaybolan sohbet seansları oluşturabilecek. Güncelleme ile Instagram’ın taciz şikayet araçları da geliştirilecek.

Instagram ve Facebook Messenger arasındaki bu entegrasyon, ilk etapta “isteğe bağlı” olarak kullanılacak. Facebook, kullanıcılarını bu yeni deneyime geçiş yapmaları için zorlamayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER