Teknoloji

Facebook Messenger’da mesaj iletimine sınırlama getirildi

facebook messenger

Facebook bünyesindeki mesajlaşma platformlarını birleştirme konusundaki isteğini çok uzun süre önce açıklamıştı. Şirket henüz bu hedefini tam anlamıyla gerçeğe dönüştürmese de, platformlarında ortak nokta sunmaya önem veriyor. Bu yıl içinde WhatsApp’ta mesaj iletimine kısıtlama getiren sosyal medya devi, şimdi de Facebook Messenger için benzer bir adım attı.

Günümüzde iletilen mesajlar, tıpkı bir zamanların e-posta zincirleri gibi, yanlış bilgilerin yayılmasını hızlandırabiliyor. İnsanların kendilerine gelen mesajları analiz etmeden ve doğruluğunu kontrol etmeden paylaşması, özellikle hassas zamanlarda büyük zararlar verebiliyor. Bir süre sonra yanlış bilgiler kaynaklarından tamamen koparak geniş kitlelere ulaşıyor.

Koronavirüs pandemisinin patlak vermesinin ardından WhatsApp üzerindeki yanlış bilgi paylaşımı da artışa geçmişti. Salgına dair yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek isteyen Facebook da WhatsApp’ta bir mesajın aynı anda sadece bir kişiye veya gruba iletimine izin vermişti.

Messenger için alınan kararın merkezinde ise ABD’de önümüzdeki kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi bulunuyor. Geçmişte seçim döneminde manipülasyona müsade ettiği gerekçesiyle sert eleştirilere maruz kalan Facebook, önümüzdeki seçimde benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmamak adına şimdiden harekete geçti.

Artık Facebook Messenger üzerinde gönderilen bir mesaj aynı anda en fazla 5 kişi veya gruba iletilebiliyor. WhatsApp’takine kıyasla daha gevşek bir kısıtlama uygulayan Facebook, bunun dışında başka bir sınırlama duyurmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER