Teknoloji

Facebook Messenger için yeni logo ve özellikler geliyor

facebook messenger

Facebook Messenger yeni bir logo ve yeni özelliklere kavuşuyor. Renkli sohbet temaları sunan uygulama, selfie çıkartmaları ve kaybolma modu isimli bir özelliği de kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Yapılan bu değişikliklerin temelinde Facebook kullanıcılarını Instagram’daki kişilerle buluşturma girişimi bulunuyor.

Facebook’un Messenger’dan sorumlu başkan yardımcısı Stan Chudnovsky, yapılan görsel değişikliğin Facebook’taki arkadaşlara mesaj göndermenin basit bir yolu olarak başlayan yolculuktaki sürekli evrimi yansıttığını belirtti.

Facebook Messenger’ın yeni ikonunda mavi rengin yerini mavi ve pembe tonlarındaki gradyan bir renk alıyor. Yeni logonun tarzı akıllara doğal olarak Instagram’ı getiriyor. Chundovsky, yeni logonun mesajlaşmanın geleceğine yönelik bir değişimi, daha dinamik bir eğlenceyi ve yakın olunan kişilere bağlı kalmanın daha entegre bir yolunu temsil ettiğini belirtti.

Facebook Messenger’ın yeni temaları daha geniş kapsamlı özelleştirme seçenekleri sunuyor. Selfie çıkartmalarıyla kullanıcılar fotoğraflarına ikonlar ekleyebiliyor. Kaybolma modunda ise sohbetler otomatik olarak yok oluyor. Facebook Messenger’dan Instagram kullanıcılarıyla konuşabilme özelliğinin kısa süre içinde Kuzey Amerika’da dağıtıma çıkması bekleniyor.

Facebook Messenger ve Instagram arasındaki mesajlaşma entegrasyonu geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Messenger’da kullanıcılar uzun süredir arkadaşlarıyla birlikte video izleyebilse de, Facebook bu bağlantıyı biraz daha kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, odak noktasının herkese açık platformlardan daha özel iletişime kayacağını daha önce açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER