Teknoloji

Facebook Messenger Android uygulamasıyla SMS alınıp gönderilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger android uygulamasi smsFacebook Android telefon sahiplerinin tüm mesajlaşma ihtiyaçlarını karşılamak için bir kez daha kolları sıvıyor. Bunun için Facebook Messenger Android uygulaması içine yerleştirdiği özelliğin dağıtımını yapmaya başlayan sosyal paylaşım sitesi, uygulamanın Facebook mesajlarını ve standart SMS mesajlarını tek bir arayüzde buluşturmasını mümkün kılıyor.

Facebook Messenger’ı SMS servisi olarak kullananlar, uygulamanın pek çok havalı özelliğinden mahrum kalıyor. Ancak çıkartma gönderimi gibi eğlenceli araçlardan SMS gönderirken de faydalanılabiliyor. Facebook Messenger Android uygulamasının önemli kolaylıklarından biri olan Sohbet Başlıkları da gelen SMS’leri görüntülemek ve yanıtlamak için kullanılabilecek.

TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, söz konusu özellik geçtiğimiz şubat ayından bu yana test ediliyor ve şimdiden belli bir kullanıcı grubununa ulaştırılmış durumda. Facebook Messenger üzerinden SMS deneyimini yaşayanlar ortada sıra dışı bir şey olmadığını belirtse de, özellikle Facebook Messenger’ı sıklıkla kullananlar için tüm mesajları tek bir yerde toplamanın işlevsel olabileceğine dikkat çekiliyor.

Facebook tarafından TechCrunch sitesine yapılan açıklamada, Messenger Android uygulamasında görüntülenen kısa mesajların Facebook sunucularınca görülmediğinin altı çizildi. Tüm süreç lokal olarak telefonda yürütüleceği için Facebook Messenger Android uygulaması üzerinden SMS gönderip almanın herhangi bir güvenlik endişesine yol açmayacağı düşünülüyor. Uygulama, SMS ile Facebook mesajlarını birleştirme gibi bir çaba içinde olmayacak. Bir kişi size hem SMS hem de Facebook mesajı gönderiyorsa bu mesajlar birbirlerinden farklı yerlerde gösterilecek.

Facebook Messenger yöneticisi David Marcus, SMS – Messenger entegrasyonunun çoğu ülkede aktif hâle geldiğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER