Teknoloji

Facebook Messenger iPhone 6s’te 3D Touch desteklemeye başladı

facebook messenger

facebook messengerFacebook, Apple’ın iPhone 6s’i ile birlikte sunulmaya başlanan 3D Touch özelliklerini uygulamasına eklemenin biraz zaman alacağını söylemişti. Şirketin söylediği gibi bu, gerçekten de zaman alıyor. Facebook’un ana uygulamasına geçtiğimiz aylarda Peek ve Pop olarak adlandırılan 3D Touch özellikleri gelmişti. Şimdi aynı özellik Facebook Messenger’a da geliyor.

Sohbet uygulaması şimdi iPhone 6s’in basınca duyarlı ekranının avantajlarından yararlanıyor; sohbetleri, fotoğrafları, GIF animasyonları, videoları, yapışkan etiketleri, bağlantıları ve daha birçok unsuru ön izlemeye imkan sağlıyor. Ne var ki, sadece ön izleme yaparak bir mesajın okundu bilgisinin karşı tarafa gitmesini engellemeniz mümkün olmuyor. Bu dipnotu da belirtmeden geçmeyelim.

Diğer 3D Touch kullanımlarında olduğu gibi, Messenger’ın kullanımında da radikal bir değişiklik olmuyor. Yine de, sohbet uygulamasının daha fazla pratiklik kazanması adına bu iPhone 6s ekran özelliğinin önemli katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER